sportbloggar.info

söndag 12 september 2021

Rosenborg har toppchans hemma på Lerkendal

Söndagens sista match i norska Eliteserien känns väldigt intressant då vi erbjuds ett ganska högt odds på lagmålsmarknaden och jag tvekar inte en sekund att kasta in ett 4 units spel i hetluften!

Match: Rosenborg - Tromsö

Matchstart: 20:00

Speltips: Rosenborg Över 1,5 mål

Odds: 1,70

Insats: 4/5 units

Spelbolag: Nordicbet

Resultat: VINST ! Rosenborg vinner med 3-2.

Rosenborg kan nu ha fullt fokus på ligaspelet

Strax innan landslagsuppehållet så var Rosenborg igång med att försöka kvala sig in till Europa Conference League och detta var helt klart något som störde ligaspelet men efter att ha blivit utspelade av Rennes i två matcher så kan laget nu lägga fullt fokus på att kämpa sig till 3-poängare i ligan och hänga på toppstriden. I skrivande stund så leder Bodö/Glimt med 34 poäng och Rosenborg har spelat ihop 28 poäng. Därmed finns inte några stora marginaler för onödiga poängtapp och på hemmaplan ska man definitivt inte behöva tappa några poäng mot ett av seriens sämsta lag.

Rosenborg har haft lång tid på sig att ladda batterierna och hemma på Lerkendal öser man i vanlig ordning på för fullt. 8 hemmamatcher har resulterat i 20 mål framåt och det ger oss ett snitt på 2,5 mål per match och det är verkligen inte fy skam. Det ända negativa är att Dino Islamovic kommer att saknas i offensiven på grund av en knäskada men under hans hittills 3 frånvarande matcher så har Rosenborg lyckats göra sammanlagt 7 mål så offensiven verkar fungera hyfsat bra ändå.

Tromsö tuggar på i botten

Har kollat på en del av Tromsös matcher den här säsongen och ofta är laget ganska kompakta under de första 45 minuterna och håller ihop laget riktigt bra men under de sista 45 har problemen börjat och när krutröken har lagt sig så har laget släppt in en 2-3 bollar i eget nät. Det märkliga med detta laget är att hemmastistiken är sämst i hela ligan med 0-3-5 men tittar vi sedan på bortastatistiken så hittar vi 3-3-3 så Tromsö trivs tydligen bättre med att lira på bortaplan.

Men defensiven är som sagt något som inte har fungerat under hela säsongen och 31 insläppta mål på 17 matcher bevisar detta ganska bra. Det är ett snitt på 1,82 insläppta/match. Tromsö har ett par hyfsat bra spelare i bland annat Eric Kitolano och Runar Espejord men helheten känns alltför tunn och det är inte konstigt att man kämpar med näbbar och klor i bottenstriden.

Rosenborg har alltså fått vila under landslagsuppehållet, är ute ur allt Europaspel och kan därmed fokusera på ligan, har en grym attackfotboll och skapar alltid massvis med målchanser hemma på Lerkendal och sist men inte minst, man möter ett bottenlag som har problem med defensiven...

Gör man inte minst 2 mål ikväll så är det otroligt konstigt och att vi får 1,70 känns extremt generöst av Nordicbet.

Absolut värt en högre insats och då i mitt fall 4% av min totala spelkassa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar