onsdag 28 juli 2021

Onsdagen bjuder in till spel ifrån finska Ykkönen och Champions League kvalet

Lägger väldigt sällan mer än 1 spel per dag då jag är extremt selektiv när det gäller betting men idag gör jag ett sällsynt undantag då jag tycker mig ha lokaliserat två riktigt bra lir. Det första spelet har jag hittat i Finland och i ligan som går under namnet Ykkönen. Det är helt enkelt Finlands motsvarighet till svenska Superettan.

Match: Gnistan - KPV

Start: 17:30

Speltips: Gnistan Över 1,5 mål

Odds: 2,14

Insats: 3/5 units (3% av spelkassan)

Spelbolag: Pinnacle

Resultat: Gnistan blir utspelade och nollade...

Toppen mot botten med ett hemmalag i kanonform

På Mustapekka Arena i Helsingfors tar under onsdagskvällen serieledarna Gnistan emot jumbolaget KPV och jag har verkligen svårt att se någon större överraskning här. Lagen mötte varandra den 24:e juni i år och då stod Gnistan både som bortalag och som vinnare då matchen slutade 0-2.


Efter den här segern så har Gnistan tagit ytterligare 3 segrar och spelat 1 oavgjord så inget att klaga på när det gäller formen. Längst fram är det effektivitet som är ordet och man är det lag som har öst in flest mål såhär långt in på säsongen. 20 fullträffar på 11 matcher ger oss 1,81 mål i snitt/match. Det som mest talar emot mitt valda spel är att Gnistan endast mäktat med 3 mål på 4 hemmamatcher och det är aningen förvånande såklart men mot seriens jumbolag bör man ha goda chanser att finputsa dessa skrala siffror.

KPV vann sin premiärmatch mot Klubi-04 (som ligger nästsist för tillfället) men därefter har man 11 raka utan någon seger... Det är med tunga huvuden och dåligt självförtroende som spelarna går ut på Mustapekka Arena och det väntar förmodligen en riktigt jobbig kväll. Jag sätter mitt utgångstips till 2-0 men får bara Gnistan hål på KPV tidigt i matchen så riskerar det att rinna iväg.

Serbien mot Kazakstan i Champions League kvalet

Spel nummer 2 för kvällen hittar jag i matchen mellan Crvena Zvezda (eller Röda Stjärnan om man föredrar detta istället) och Kairat Almaty där de sistnämda tog en lite överraskande seger hemma i Kazakstan förra veckan med 2-1. Men alla som följer fotbollen slaviskt precis som jag vet att en bortamatch i Belgrad mot ett av Serbiens bästa fotbollslag är en otroligt svår uppgift på förhand. Har svårt att hitta något större värde på målmarknaden men ett odds på hörnmarknaden sticker ut en del så här blir det en lite högre insats med 4% av spelkassan.

Match: Crvena Zvezda - Kairat Almaty

Start: 20:30

Speltips: Över 9 hörnor (Asian = Pengar tillbaka vid exakt 9 hörnor)

Odds: 1,93

Insats: 4/5 units

Spelbolag: Bet365

Resultat: PUSH !! Slutar på exakt 9 hörmor.

Underläge från start bäddar för hörnor

Som jag redan nämnt så har Zvezda ett 2-1 underläge som man nu ska vända på och då bortamålsregeln är borttagen till den här säsongen så räcker t.ex inte ett 1-0 resultat för att säkra avancemang då det nu istället blir förlängning så vi kan förvänta oss ett offensivt inriktat hemmalag med den fanatiska publiken i ryggen som alltid agerar som deras "tolftespelare".

Första matchen slutade med sammanlagt 12 hörnor då båda lagen fick 6 vardera. Tittar vi lite närmare på hur många hörnor som Zvezda skapar/släpper till i sina hemmamatcher så är statistiken för de 5 senaste följande:

21 hörnor
10 hörnor
13 hörnor
13 hörnor
12 hörnor

Med denna statistik + att Zvezda redan har ett underläge att hämta in från start så känns linan hos Bet365 till 1,93 otroligt generös. Chansen att hemmalaget kliver över linan utan någon hjälp ifrån Kairat Almaty känns relativt hög så detta är ett kanonspel i alla kategorier och som också förtjänar en högre units insats. Det är bud på maxinsats men jag nöjer mig med 4% av kassan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar