lördag 12 november 2011

De 4 playoff matcherna till EM plus en riktigt knall i Sydamerika

Playoff matcherna till EM gick av stapeln igår och fast det är bäst av 2 matcher så känns det rätt så avgjort på 3 av de 4 matcherna.

Estland förnedrade sig själva genom att spela nästintill usel fotboll plus att man fick 2 man utvisade ! Beror kanske på bristen av rutin i de lite större matcherna ? 0-4 skrevs slutresultatet till och ska Estland kunnna vända detta i Irland ? Nää, det gör dom inte. Men ska vi va ärliga, vem fan vill se Estland i ett EM slutspel ?
Absolut inget ont om Estland som fotbollslag men för värdet på turneringen vill jag gärna se irlänadarna. Och det är fixat nu :)

Tjeckien dominerade nästan hela matchen mot Montenegro men fick aldrig hål på det täta försvaret. Men i 63:e minuten kom det förlösande 1-0 målet och 2-0 kom i 92:a ! Just det målet kan vara skillnaden mellan fiasko och succé för tjeckerna. Det blir tufft att spela på bortaplan och 2-0 hemma behövdes verkligen.
Tror att Tjeckien kommer försvara sig lågt i andra matchen och satsa på kontringar.
Kan bli en nervpirrande matchen om montenegrinerna får in ett tidigt mål...

Jag trodde mycket på Turkiet mot Kroatien. Kroaterna har inte känts pålitliga på länge och nu var det verkligen dags för turkarna att visa vad dom går för ! Men oj, så fel man kan ha...
Bara efter 2 minuter gör Ivica Olic 0-1 och vägen till EM blev genast 200% svårare.
Inte blev det bättra när både tvåan och trean blev ett faktum.
Nä, tyvärr Turkiet. Bättre lycka nästa gång.

Till slut, den matchen som är helt öppen. Eller, liten fördel för Portugal på grund av att dom spelade på bortaplan. Här trodde jag att Bosnien skulle kunna överraska och vinna men det blev det inte. 0-0 och nu blir det svårt för bosnierna att gå vidare. Men dom som såg laget mot Frankrike vet att där finns kapacitet. Det ska bli oerhört spännande att se utvecklingen i nästa match ! Personligen så hoppas jag på Bosnien. Har aldrig gillat Portugal...

Den största knallen igår kväll/natt har vi ändå här nedanför. Argentina - Bolivia 1-1 ! Och då ska man också veta att Bolivia tog ledningen i matchen. Visserligen gjorde Lavezzi 1-1 bara 4 minuter efter men det blev också slutresultatet i matchen. Visst, Bolivia är inget strykgäng men come on ! 1-1 ???Förresten, en pagerank uppdatering gjorde för några dagar sedan och som ni kan se i högerspalten har min pagerank gått från 2 till 3 :) Inte helt fel !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar