söndag 3 oktober 2021

AZ Alkmaar är ett pålitligt hörnlag

Söndagens spel hämtar jag ifrån holländska Eredivisie där nykomligen Cambuur tar emot AZ Alkmaar i en match som borde innehålla samtliga viktiga ingredienser för att både bli underhållande och sevärd. Har hittat ett fint hörnodds hos Unibet där man får 20 punkter högre odds än hos övriga bookies så här känns spel lika givet som smöret på smörgåsen.

Match: Cambuur - AZ Alkmaar

Start: 14:30

Speltips: AZ Alkmaar Över 5,5 hörnor

Odds: 1,95

Insats: 3/5 units (3% av spelkassan)

Spelbolag: Unibet

Resultat: FÖRLUST !!!

Cambuur har släppt till flest hörnor i ligan

För det första så har Cambuur överraskat en hel del i säsongsinledningen då man är nykomlingar och faktum är att man har skrapat ihop dubbelt så många poäng som dagens motståndare. 12 poäng på 7 matcher är inte fy skam men defensiven har minst sagt inte fungerat prickfritt då man släppt in flest mål av samtliga lag i serien. 18 insläppta på 7 matcher är inget vidare men då ska man ta i beräkningen att man har hunnit med att förlora mot Ajax med osannolika 9-0 !

Motsåndarlagen har haft en tendens att skapa väldigt många målchanser mot Cambuur och detta har i sin tur resulterat i att man fått emot sig massvs med hörnsparkar. I snitt så har Cambuur fått emot sig 7,1 hörnor/match och detta tror jag fortsätter när hörnstarka AZ Alkmaar kommer på besök.

Besvärlig start för AZ Alkmaar

AZ har haft tydliga bekymmer med att varva sitt Europaspel med ligaspelet och efter 6 spelade matcher hittar vi det förmodade topplaget på en blygsam 13:e plats med endast 6 poäng. Defensiven har inte alls fungerat särskilt bra då man redan släppt in 11 mål och en bortamatch mot en nykomling med gott självförtroende kan bli allt annat än enkelt idag.

Känslan är att man kommer få kämpa väldigt hårt stora delar av matchen och då är det som upplagt för att skapa hörnor! AZ Alkmaar har hittills snittat 5,8 hörnor/match så statistiken ser bra ut. Dessutom så har AZ vunnit hörnmatchen i sina 10 senaste matcher och fått Över 4,5 hörnor i 6 av sina senaste 7 matcher.

Mer behöver inte sägas här. Unibet erbjuder ett för högt odds på AZ Över 5,5 hörnor så det vore dumt att inte investera en medelinsats på 3/5 units.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar