torsdag 21 mars 2019

Slutspurten av Premier League börjar närma sig och vilket lag vinner ?

Är du en fotbollsfantast precis som jag så följer du säkerligen varje vecka Premier League som är den allra bästa ligan i världen enligt mig. Det kvittar om det är två topplag som möts eller om det är ett bottenmöte så bjuds det på blod, svett och tårar då engelska lag är kända för sin enorma kämparglöd och vilja att vinna till varje pris.

Just detta är något som fotbollsfans runt om i världen gillar lite extra och jämför man med ligor som t.ex Serie A eller La Liga är det en stor skillnad på hur fortbollen spelas. Italiensk fotboll tittade jag på förr men den ligan har nu blivit ett stor skämt och det kan man inte minst se när det gäller spelarövergångar de senaste öppna transferfönsterna. Stortjärnor väljer gärna bort spel i italienska lag (med undantag för Cristiano Ronaldo) och söker sig till England, Spanien och även Tyskland.

Toppstriden av Premier League 2019


Klicka för större bild

Som du kan se på bilden så leder Liverpool med 76 poäng men de är tätt följda av Manchester City på 74 poäng som dessutom har 1 match mindre spelad. Med 7 respektive 8 matcher kvar av säsongen för båda dessa lagen kommer varje inspelad poäng vara av yttersta vikt om man vill lägga beslag på den åtråvärda Premier League bucklan. Finns fortfarande chans att lägga ett spel på vilket av lagen som kommer att stå som vinnare och här undertill hittar du oddsen som erbjuds just nu för PL vinnarna säsongen 2018/2019:

Manchetser City: Odds 1,45
Liverpool: Odds 3,10

Det enda logiska med tanke på tabelläget vore att lägga ett spel på Liverpool då 3,10 är ett ganska generöst odds enligt mig. Men visst, Man City ser mer eller mindre ostoppbara ut den här säsongen och det vore en fin fjäder i hatten för Pep Guardiola om han kunde ta sitt lag till en ny Premier League titel och kanske även vinna Champions League.

I Champions Legaue lottades laget emot Tottenham i kvartsfinal och det är garanterat en lottning man är ganska nöjda med. Även Liverpool är vidare i denna prestigefyllda turnering där laget kommer att ställas mot lite småluriga Porto. Men det mesta talar för att engelmännen kommer att slå ut portugiserna över två möten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar