torsdag 26 januari 2023

Copa Del Rey bjuder på en spännande kvartsfinal mellan Valencia och Athletic Bilbao

Copa Del Rey

Under torsdagskvällen så ska 2 matcher ifrån spanska Copa Del Rey spelas och självklart ligger fokus på derbyt mellan Real Madrid - Atletico Madrid för de flesta men jag har istället riktat in mig på mötet mellan Valencia - Athletic Bilbao. En match där ett högt tempo väntas och då det inte är något dubbelmöte så bör det smälla rejält i närkamperna som så många gånger förr lagen emellan. 

Efter att ha gjort en noggrann pregame analys av matchen så mynnade det ut till följande BetBuilder hos Nordicbet. Samma spel ger endast oddset 2,0 hos Bet365 så det finns helt klart ett värde i mitt valda spel. 3% av min totala spelkassa blir min investering.

3/5 units innebär en insats på 3% av bankrullen

Valencia är precis som vanligt ojämna

Valencia har i många år varit ett ganska ojämnt lag då man blandat fantastiska prestationer på fotbollsplanen med riktiga bottennapp och efter att Milan legenden Gennaro Gattuso tog  över rodret så har det sett ungefär likadant ut. Laget ligger på en blygsam 12:e plats i ligan och något som även är oroande är att man endast har 3 poäng ner till nedflyttning.

Du minns kanske vilken spelstil Gattuso hade när han lirade i Milan ? Det var hela tiden på gränsen och detta är något som han försökt implementera i Valencia laget då man börjat att spela aggressivt sedan tränarbytet. Detta är något som i sin tur har resulterat i en hel del gula kort under matcherna och när det är en vinna eller försvinna match hemma på Mestalla så ska chanserna vara oerhört goda för att man drar på sig minst 2 varningar under 90 minuter. 

Ernesto Valverde har gjort Athletic Bilbao till ett underhållande lag

Sedan Ernesto Valverde tog över rollen som huvudansvarig i den klassiska Baskien klubben så har det blivit rejäl fart på offensiven. Det är inte alltid som det bär frukt med sig i form av mål men det är numera ett lag som lägger väldigt mycket krut för att skapa målchanser på löpande band. Något vi inte minst såg i förra ligamatchen mot Real Madrid. Det blev visserligen en hedersam 0-2 förlust efter bland annat 12 Bilbao hörnor och ett bortdömt mål men då det var Real Madrid som stod för motståndet så är man ursäktade.

Med sitt frejdiga anfallsspel så är hörnor något som har skapats relativt enkelt på sista tiden och jag tror att det fortsätter mot Valencia. 4 hörnor bör man enkelt kunna fixa och som sagt, detta är en vinna eller försvinna match och där står en semifinalplats på spel så det lär smälla rejält på planen. Att Athletic Bilbao drar på sig minst 2 gula är en självklarhet i min bok.

En detalj som gör den här matchen extra het i mina ögon är att Valencia slog ut just Athletic Bilbao ur Copa Del Rey under förra säsongen och tog därmed hand om finalplatsen. Bilbao lär vara extra taggade på grund av detta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar