tisdag 10 januari 2023

Amiens tar emot Guingamp i en förmodad målrik tillställning

Papiss Cissé

Under tisdagskvällen så ska där spelas inte mindre än 10 matcher i franska Ligue 2 och efter att ha gjort en noggrann analys så har jag lokaliserat ett fint spel i matchen mellan Amiens - Guingamp. Här tycker jag att mycket talar för att vi kommer och få se ett par bollar i nät under 90 minuter och min valda marknad blev därför Båda Lagen Gör Mål där Unibet ställer ut ett trevligt 1,96 odds.

Speltips för Amiens - Guingamp

För dig som är nytillkommen bloggläsare så spelar jag enligt en 1-5 units skala där 1 units står för 1% av min totala spelkassa. Jag spelar oerhört sällan ett maxbet (5 units) utan brukar hålla mig till 1-4 units.

Amiens jagar topplagen

Amiens var innan säsongen startade tippade av många experter att tillhöra toppen av Ligue 2 och detta är något som laget har infriat. På 17 matcher har man spelat in 27 poäng och innehar därför fjärdeplatsen där de två bästa lagen kommer att belönas med uppflyttning till Ligue 1 när säsongen ska summeras. Med endast 4 poäng upp till Bordeaux (andraplatsen) så lär där inte finnas något fel på motivationen och inför hemmafansen så brukar Amiens sällan svika där man har resultatraden 5-1-2. 

Något som är väldigt positivt inför kvällens match är att anfallaren Papiss Cissé (har spelat i bland annat Newcastle och Fenerbahce) återkommer till laget och förväntas även att få starta matchen. Detta ökar sannerligen chanserna till att Amiens gör minst 1 mål som vi behöver.

Tittar vi lite närmare på statistik så har 41% (7/17 matcher) slutat med att båda lagen målat när Amiens lirat den här säsongen.

Guingamp bjuder alltid på sevärda matcher

Guingamp har jag sett spela ett par gånger under pågående säsong och jag vill kalla dom för en frisk fläkt i Ligue 2. Det är inte någon liga som är känd för sin målproduktion eller sina offensiva krafter på något sätt men när Guingamp spelar så brukar det bli lite hawaii fotboll över det hela. Det svänger fram och tillbaka och då laget har en tendens att ligga lågt och satsa på kontringar så är det inte särskilt konstigt. 

Just deras kontringar är ett giftigt vapen och en favoritspelare hos mig är Jeremy Livolant som till vardags är en mittfältare men som också fungerar fint som en anfallare. Han lyckas alltid skapa oreda kring motståndarens straffområde och är faktiskt Guingamps bästa målskytt (7 mål) för tillfället.

Som jag nämnde tidigare, Guingamps kontringsspel är ett fruktat vapen och på 8 bortamatcher har det blivit 13 mål framåt. Det är bara två andra lag som har lyckats med att göra lika många bortamål och dessa är Le Havre och St Etienne. Men defensiven är inte speciellt vattentätt med 11 insläppta bortamål.

Tittar vi även här på lite intressant statistik så har 47% (8/17 matcher) slutat med att båda lagen målat när Guingamp lirat den här säsongen.

Mina slutgiltiga tankar kring matchen

Hade jag enbart går på BLGM statistiken för båda lagen så hade där inte funnits något värde i att backa upp oddset 1,96. Men eftersom att jag har ganska så bra koll på hur Guingamp spelar på bortaplan där jag sett ett par av deras matcher så finner jag värde i oddset. Borde ligga runt 1,80 i min bok så helt klart värt en insats på 3 units.

Jag ser fram emot en underhållande match med förhoppningsvis många mål!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar