fredag 10 mars 2023

Hörnor är i fokus mellan Spezia - InterFredagen bjuder på en spännande Serie A match mellan Spezia och Inter där hemmalaget jagar viktiga poäng för att inte riskera att hamna under det fruktade nedflyttningsstrecket och där Inter jagar poäng för att knipa en Champions League plats till nästa säsong. Visst, titelstriden lever än och Inter har fortfarande chansen men att ta in 15 poäng på omåttligt starka Napoli på 13 matcher blir oerhört tufft.

Vilket lag som drar det längsta strået i kvällens match har jag inget intresse i utan jag har lagt mina pengar på ett BetBuilder spel gällande hörnsparkar istället.


Tuff uppgift väntar för Spezia

En av de tuffaste hemmamatcherna för säsongen väntar för Spezia under fredagskvällen och det är ett aningen vingklippt lag då Emil Holm, Joao Moutinho, Simone Bastoni, Federico Marchetti och Arkadiusz Reca kommer att saknas. Men i offensiven har man en riktig joker i form av M'Bala Nzola som hittills har hittat nätet 11 gånger den här säsongen på sammanlagt 21 matcher och det är verkligen en spelare som Inter får se upp med.

Spezia brukar ha en del svårigheter att hitta mål i sina matcher men trots sin skrala placering i tabellen så är man offensivt inriktade (inte minst på hemmaplan) och skapar därmed hörnor. Spezia har producerat minst 3 hörnor i sina 11 senaste hemmamatcher och deras snitt ligger på 5,1 hörnor/match.

Har Inter redan tankarna på returmötet mot Porto ? 

Inter lyckades vinna Champions League mötet mot Porto med 1-0 hemma i Italien och kommande tisdag är det dags för returmöte i Portugal. Man behöver inte vara särskilt smart för och förstå att tankarna redan finns där då det är en fruktansvärt viktig match för Inter. Den här matchen kommer därmed lite i kläm och det brukar innebära att spelarna inte kommer upp i 100% ute på planen.

Självklart kommer Inter att göra allt för att vinna men känslan är ändå att Spezia kommer att kunna stå upp ganska bra i en match som förväntas bölja lite fram och tillbaka. Första matchen för säsongen lagen emellan (augusti 2022) slutade med sammanlagt 14 hörnor och då Inter är ett av lagen som skapar flest hörnor i i Serie A den här säsongen (5,6 hörnor/match ) så känns mitt spel på över 8,5 hörnor väldigt stabilt.

Båda lagen kommer garanterat att bidra med hörnsparkar och ska jag försöka mig på en gissning så tror jag hörnmatchen slutar 4-7. Mitt valda spel är helt klart värt 3/5 units som i mitt fall är 3% av min totala spelkassa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar