onsdag 7 juli 2021

Hörnparty mellan Bodö/Glimt - Legia Warszawa

Då var det dags för kvalspelet till Champions League och Sveriges hopp i kvalet heter som så många gånger tidigare Malmö FF som börjar hemma mot Riga FC. Över två möten dessa lagen emellan så bör vi få se en enorm klasskillnad och det känns som om risken är hyfsat stor att vi redan ikväll får se en överkörning då Malmö nog gärna vill döda detta dubbelmöte innan man tar sitt pick och pack till Lettland för returmötet.

Men nog om detta då det inte är den här specifika matchen som har fångat mitt intresse utan det är istället norska Bodö/Glimt som tar emot polska Legia Warszawa hemma på Aspmyra Stadion där jag har hittat ett bra pregame lir.

Match: Bodö/Glimt - Legia

Start: 18:00

Speltips: Över 10 hörnor (Asian)

Odds: 1,83

Insats: 3/5 units (3% av spelkassan)

Spelbolag: Bet365

Resultat: Långt ifrån något hörnparty...

Säsongen för Bodö/Glimt är i full gång

Efter förra säsongens sanslösa succé så har det gått aningen knackigare för Bodö hittills. Visserligen så hittar vi laget på en andraplats (2 poäng bakom Molde) men har man kollat på deras matcher så är det ett lag som får kämpa bra mycket hårdare för både mål och poäng. Inte så värst konstigt då flera tongivande spelare har lämnat för lite större klubbar och då syftar jag framförallt på Philip Zinckernagel som på 28 matcher gjorde 19 mål och dessutom Kasper Junker som på 25 framträdanden stod för smått otroliga 27 mål ! Zinckernagel spelar nu sin fotboll i Watford och Junker lirar i japanska Urawa.

Följ mig gärna på Twitter genom att följa den här länken.

Det är såklart helt omöjligt att ersätta två såna spelare rakt av och just därför är inte heller Bodö/Glimt lika dominerande som man var under år 2020.

Men då man kanske inte dominerar sina matcher målmässigt längre så fixar man en hel del hörnsparkar och man släpper även till en hel del. Man har högst snitt i ligaspelet när det gäller att producera hörnor framåt med 7,2 per match och tittar vi lite närmare på hur många hörnor som vi har fått se i deras hemmamatcher hittills under säsongen så hittar vi följande statistik:

Mot Tromsö = 10 hörmor

Mot Rosenborg = 16 hörnor

Mot Haugesund = 9 hörnor

Mot Mjöndalen = 8 hörnor

Mot Strömsgodset = 13 hörnor

Mot Molde = 16 hörnor

Mot Stabaek = 6 hörnor

Mot Viking = 12 hörnor

Inte så mycket att gå på hos Legia Warszawa

Säsongen i Polen har för tillfället sommaruppehåll så Legia har inför det stundande Champions League kvalet endast lirat träningsmatcher. Man har inte mött några giganter precis men det offensiva spelet har sett bra ut med 11 mål framåt så det är ett fotbollslag som kommer med ganska gott självförtroende.

Tyvärr kan man inte se någon statistik ifrån deras träningsmatcher (inte så mycket värt ändå kanske) men tittar vi på hur det såg ut under förra säongen så var Legia det lag i ligaspelet som producerade flest hörnor framåt i snitt och det bådar ju gott med tanke på mitt valda speltips.

Då detta är ett dubbelmöte så kommer Legia garanterat att hålla järnkoll på sin defensiv i första hand och låta Bodö/Glimt ha bollen mest då ett bra bortaresultat är A och O för en eventuell framgång och avancemang till nästa runda. Att Bodö kommer att skapa hörnor känns glasklart på förhand för vid ett eventuellt 1-0 mål så kommer spelarna fortsätta att köra på då man vill ha ett så bra hemmaresultat som möjligt. Funderade först på Bodö/Glimt Över 5,5 hörnor hos Coolbet men då Legia var det bästa hörnlaget i polska ligan förra säsongen så känns totala hörnor som ett lite bättre spel.

Observera att jag har spelat Över 10 hörnor (asian) och detta betyder att man får tillbaka hela sin insats om matchen skulle innehålla exakt 10 hörnsparkar. Man kan säga att det är ett litet säkerhetsbälte och då Över 10,5 hörnor ger runt oddset 2,0 så finner jag större värde i asianspelet hos Bet365.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar