lördag 10 juli 2021

Brann kommer att börja klättra i tabellen

Det är med stor sorg som man tittar på den norska Eliteserien tabellen när man inser vilket lag som ligger på jumboplatsen. Det är nämligen det klassiska fotbollslaget Brann som jag följt sedan jag blev intresserad av fotboll och det är ett antal år sedan kan jag intyga. 

Mycket tråkigt att bevittna men där finns stort hopp om att laget ska börja klättra inom kort då där finns extremt mycket kvalité och efter förra matchen mot Kristiansund stärktes detta ytterligare då jag såg matchen. Visserligen blev det en förlust med 3-2 men Brann visade framfötterna och borde ha fått med sig minst 1 poäng om logiken hade fått tala.

Tung förlust såklart men nu är det dags för hemmamatch i Bergen som dessutom innebär naturligt gräsunderlag och det är just på detta underlag som Brann spelar sin bästa fotboll. Och då dagens motståndare trivs bäst och spelar sina hemmamatcher på konstgräs så känns det upplagt för en efterlängtad 3-poängare för hemmalaget. Jag har valt att investera i följande spel som jag anser har bäst värde:

Match: Brann - Tromsö

Start: 20:00

Speltips: Brann Över 1,5 mål

Odds: 2,05

Insats: 3/5 units

Spelbolag: Unibet

Resultat: Brann orkar bara med 1 mål och matchen slutar 1-1.

Följ mig gärna på Twitter och/eller Facebook för att få notiser när ett nytt speltips publiceras.

Flest insläppta mål i Eliteserien

Försvaret i Brann har varit en fullkomlig katastrof såhär långt in på säsongen. På 12 matcher har man lyckats med bedriften att släppa in 25 mål som ger ett snitt på 2,08 mål/match. Detta håller givetvis inte och det poängterade även tränaren Kare Ingebrigtsen efter förra matchen mot Kristiansund. Tror därför att just defensiven kommer att prioriteras lite extra nu när man möter en bottenkollega och där också extremt viktiga poäng står på spel.

Just därför känns lagmål lite tryggare än totala mål för Tromsö har ofta bekymmer med att göra mål på bortaplan och då inte minst på naturligt gräs. För övrigt saknar Brann endast Lars Gerson och Thomas Grogaard men dessa herrar har varit borta en stund så inga betydande avbräck så som jag ser det.

Nykomlingarna har det kämpigt

Tromsö tog sig inför den här säsongen upp ifrån OBOS-Ligan och har därmed börjat ett nytt äventyr i Eliteserien och det logiska målet just nu är att få stanna kvar och bygga vidare men detta ser inte helt självklart ut för tillfället. På 11 matcher har man endast skrapat ihop 9 poäng och det skiljer enbart 4 poäng mellan just Brann och Tromsö. Tittar man på truppen så tycker jag att Tromsö har den svagaste i hela ligan och då truppbredden inte heller är något vidare så är man sårbara för skador/avstängningar.

Det skulle förvåna mig en hel del om inte Tromsö börjar att tappa mer mark ju längre säsongen lider och ikväll möter man en hungrig motståndare på bortaplan som känns på gång och som även kommer att få ett enormt stöd av hemmapubliken i Bergen.

Att Brann gör minst 1 mål känns glasklart och att Brann skulle göra minst 2 mål till oddset 2,05 är för bra för att motstå med medelinsats. Ska jag gissa mig till ett slutresultat så säger jag 2-0 då Brann förväntas göra en solid defensiv insats men det är betting det handlar om så precis allting kan hända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar