lördag 3 juli 2021

Ett starkt lördagsspel ifrån Division 2 Södra Götaland

Lördagen bjuder som vanligt på ett ganska stort fotbollsutbud trots att de största europeiska ligorna har semester för tillfället och efter en fördjupad granskning så tycks jag ha lokaliserat ett väldigt fint spel ifrån svenska Division 2 Södra Götaland där hemmalaget BK Olympic som huserar i Malmö tar emot Kristianstad FC. Tycker att spelbolaget Nordicbet ställer ut ett grymt fint värdeodds med tanke på förutsättningarna och vilket spel som jag har valt att investera pengar i är följande:

Match: BK Olympic - Kristianstad FC

Klockslag: 14:00

Speltips: BK Olympic Över 1,5 mål

Odds: 2,0

Insats: 4/5 units (4% av bettingkassan)

Resultat: BK Olympic var inte med ifrån start och släppte in 3 mål på kort tid i första halvlek. Man lyckades reducera till 1-3 men det blev också slutresultatet.

BK Olympic har börjat säsongen starkt

Olympic har sett oerhört stabila ut i säsongsinledningen och efter 5 spelade matcher är laget fortsatt obesegrat med facit 3-2-0 och 9-3 i målskillnad. Med 11 poäng så delar man serieledningen med inte mindre än 4 andra lag men vid en eventuell seger i eftermiddagens matchen så kan man kliva upp i ensam ledning och det är garanterat något som man inte hade tackat nej till.

Senaste matchen var emot FC Rosengård och det blev ett tufft Malmö derby som slutade 1-1 och det var ett slutresultat som Olympic inte var riktigt nöjda med. Rosengård tog visserligen ledningen med 0-1 men efter det så blev det allt mer bollinnehav för Olympic och 1-1 pangades in i 82:a minuten av Totte Holmkvist och efter kvitteringen var jakten igång att hitta ett segermål och den bästa chansen fick Axel Håkansson som nickade i stolpen !

Onödigt poängtapp mot en lite sämre motsåndare så revanschlusten finns garanterat inför dagens drabbning och ett plus i kanten är att matchen mot Rosengård spelades den 23:e juni så Olympic har fått rejält med vila och har således kunnat förbereda sig optimalt.

Kristianstad FC har ett av seriens yngsta lag

Det råder inga större tvivel om att Kristianstad låter yngre spelare få chansen i A-laget då genomssnittsåldern är en av de lägsta i hela Division 2 Södra Götaland serien. Men just detta tankesätt ställer också till lite bekymmer då man på sina 5 första matcher endast har spelat in 4 poäng med 1 vinst, 1 oavgjord och 3 förluster. Framåt har det blivit 4 mål och bakåt 7 insläppta. Laget hittas logiskt nog också i botten av tabellen. Tittar vi snabbt på lite historik kring laget så har man vunnit 1 av de senaste 17 bortamatcherna och det är inte något som borde skrämma slag på motståndare.

En lite rolig grej är att Kristianstad tränas av Mladen Blagojevic och varför är då detta lite kul ? För att Blagojevic var tränare åt just BK Olympic år 2020 så han borde ha hyfsat bra koll på vad som väntar. En liten nackdel såklart men tror inte att det kommer och påverka särskilt mycket.

Det som förvånade mig en hel del var Kristianstads match i kvalet till Svenska Cupen. Den som spelades mot Lunds BK 30:e juni. Att det blev en solklar förlust med 1-4 var inte så förvånande då Lund är ett Division 1 lag men man valde att ställa upp med sin allra bästa elva från start så dessa spelare kommer bara att ha 3 dagars vila inför dagens match när man reser till Malmö. Hade jag varit Mladen Blagojevic så hade seriespelet prioriterats först så lite märkligt tankesätt. Därmed risk för trötta ben och då inte minst när det blir andra halvlek. Detta är något som jag tror kvicka Olympic spelare kan och bör utnyttja till sin fördel.

Positiva nyheter för Kristianstad är att Karl Holmer samt Saikou Jawneh är tillbaka i matchtruppen men olyckligt nog kommer Erik Eichmuller och Elias Berg att saknas på grund av huvudskada och sjukdom.

För att summera så tycker jag att mycket talar för hemmalaget inför dagens fight och att man ska kunna hitta 2 mål bakom Kristianstad keepern över 90 minuter känns ganska sannolikt. Oddset är i klar överkant på Olympic Över 1,5 mål så en högre insats på 4/5 units kan man verkligen försvara.

Sätter mitt utgångstips till 3-0 då jag tror att Olympic kommer att vara taggade som tusan från start och mot ett ungdomligt lag som K-stad utan någon större erfarenhet ska det bara bli vinst.

Följ mig gärna på Twitter och få notiser direkt i mobilen när ett nytt spel publiceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar