torsdag 22 juli 2021

Molde vill skaffa sig ett bra hemmaresultat inför returen i Schweiz

Torsdagen bjuder på massvis med kvalspel inför den nya turneringen Europa Conference League och det är en turnering som ska försöka hjälpa de lite mindre bra lagen som inte lyckas med att kvalificera sig till Champions League eller Europa League. Ett trevligt initiativ om du frågar mig och det ska bli väldigt roligt att följa gruppspelet när det drar igång till hösten.

Men innan dess så ska det bestämmas vilka lag som kommer att kvala in till turneringen och trots det massiva utbudet ikväll så har jag lyckats att sålla ut en intressant match där mycket talar för hemmalaget. Just av denna anledningen har jag också valt att investera 4/5 units som innebär 4% av min totala spelkassa.

Match: Molde - Servette

Matchstart: 18:00

Speltips: Molde Över 1,5 mål

Odds: 2,04

Insats: 4/5 units

Spelbolag: Unibet

Resultat: VINST !! Molde tar en enkel seger.

Molde är mitt uppe i säsongen

Under förra säsongen fanns inte ens en liten chans för Molde att vinna den norska Eliteserien då Bodö/Glimt helt enkelt krossade allt i sin väg men efter att Bodö tappat en rad viktiga spelare så leder nu Molde serien med 30 poäng efter 14 spelade matcher. Bodö/Glimt hänger på bra med 25 poäng men Molde har bara en sak i sikte och det är att vinna ligan. Laget spelar oerhört stabilt och dessutom öser man in mål. 34 mål på 14 matcher ger ett genomsnitt på 2,42 mål/match och tittar vi på hemmastatistiken så har det blivit 22 mål på 7 matcher. Ett snitt på 3,14 (!) mål/match !

Kollar man närmare på vad Molde har för avbräck inför den här matchen så har högerbacken Pedersen blivit såld till Feyenoord den här sommaren, anfallaren Sigurdarson (1 match/0 mål) är skadad och Ellingsen, Sjolstad, Harladseid saknas också av olika anledningar men detta ska inte ha någon större inverkan då ingen av dessa herrar har spelat den här säsongen i Eliteserien.

För övrigt så ska matchen spelas på Aker Stadion och sedan vintern 2013/2014 innebär det att underlaget är konstgräs. Något som motståndarna Servette inte riktigt är vana vid då deras hemmamatcher spelas på Stade De Genéve där det är vanligt gräsunderlag. Kan och bör ställa till lite bekymmer för schweizarna tycker man.

Servette har inte spelat någon tävlingsmatch sedan maj månad

Servette lyckades något överraskande knipa tredjeplatsen i schweiziska Super League förra säsongen och för detta belönades man med ett kvalspel till Conference League men tittar man på truppen tycker jag att det ser tunt ut på en del positioner och till den här matchen kommer även viktiga forwarden Fofana (25 matcher/6 mål förra säsongen) att saknas på grund av skada. Som ovanstående rubrik även talar om så har Servette inte lirat någon tävingsmatch sedan i slutet på maj utan man har endast träningsspelat inför den här matchen.

Dessvärre har det sett trögt och trist ut och facit har blivit 2 oavgjorda och 2 förluster... Bland annat blev det förlust mot Yverdon med 1-0 som är ett lag i de lägre schweiziska seriesystemet så uppladdningen kunde absolut ha varit bättre. Nu ställs man mot ett norskt lag med en superoffensiv som dessutom har ångan uppe i seriesspelet och jag tror att man kommer att få stora bekymmer med att hålla jämna steg under 90 minuter. Molde vill göra allt i sin väg för att skaffa sig ett rejält övertag inför returmatchen i Schweiz.

Min gissing till slutresultat landar på 3-1 när krutröken har lagt sig på Aker Stadion. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar