söndag 4 juli 2021

Karlstad jagar topplagen och siktet är inställt på en vinst mot jumbolaget

Det blev en lite snopen förlust under gårdagen då BK Olympic fullständigt rasade ihop i första halvlek genom att släppa in hela 3 mål på kort tid och efter den kallduschen så orkade laget inte återhämta sig riktigt. Visserligen blev det en tidig reducering i början på andra halvlek men Kristianstad FC höll emot och tog en mycket välförtjänt seger.

Men jag väljer att inte känna mig alltför nedslagen av detta nederlag och hoppar omedelbart upp på hästen igen under söndagen då jag har tagit sikte på en match i Division 1 Norra mellan Hammarby TFF och Karlstad.

Match: Hammarby TFF - Karlstad

Start: 16:00

Speltips: Karlstad Över 1,5 mål

Odds: 1,90

Insats: 3 units (3% av spelkassan)

Spelbolag: Nordicbet

Resultat: VINST ! Matchen slutar 0-3.

Ungdomarna i TFF har inte rosat marknaden

Hammarby TFF är ett lag fullt med ungdomar ifrån de egna leden och som neutral åskådare är det riktigt kul att följa deras framfart då man kör på hårt i det offensiva spelet men detta innebär i sin tur att man blottar sig bakåt när det gäller defensiven. Här har vi också den stora anledningen till varför Hammarby har släppt in 28 mål på 13 matcher. Det är endast Täby och Assyriska som har lyckats släppa in fler mål under säsongen.

Tar vi lite enkel matematik så snittar Hammarby sammanlagt 2,15 insläppta mål/match och tittar vi på hemmastatistiken blir det ännu värre med 2,83 insläppta mål/match. För övrigt så har laget även släppt in minst 2 mål i 4 av sina 5 senaste matcher.

Enligt rapporter så körde laget en lugnare taktikträning under gårdagen och till dagens match kommer man att få klara sig utan försvararen Ludvig Svanberg på grund av avstängning.

Karlstad öser på med mål och poäng

Karlstad hittar vi på en femteplats i tabellen med 22 poäng på 13 matcher. Det som har imponerat stort under säsongen är målskyttet och laget har lyckats hitta nätmaskorna 24 gånger. Snittet landar då på 1,84 mål framåt/match och det är faktiskt bara Brommapojkarna, Sandvikens IF och Dalkurd FF som har gjort fler mål i seriespelet.

Tittar vi närmare på de 6 senaste matcherna som Karlstad har lirat så har man prickat in minst 2 bollar i 5 av dessa och målskillnaden är 14-7 så man kan enkelt konstatera att det offensiva spelet fungerar prickfritt för stunden. Just därför tror jag också att jumbolaget Hammarby TFF, som har visat upp en bristande defensiv, kommer att få enorma problem under 90 minuter.

Karlstad kommer att få klara sig utan Andreas Bellander (avstängd) som är ett relativt tungt avbräck men å andra sidan så får man tillbaka Kardo Aso och Isaac Boye från avstängningar så det känns som att det går jämnt ut på plus och minus fronten.

Får inte riktigt ihop att Nordicbet ställer ut ett 1,90 odds på att Karlstad fixar minst 2 mål så spel känns solklart för min del med medelinsats på 3% av spelkassan. Jag sätter ett utgångstips på 1-3 och jag hade kunnat spela det här oddset ner till 1,65.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar