måndag 26 november 2012

Låna pengar för att starta företag

Där finns 2 saker som väldigt många människor väljer att låna pengar till och det är för att köpa en bostad eller en bil. Det allra vanligaste är naturligtvis att låna för att köpa en bostad då man måste ha någonstans att bosätta sig. En bil kan man klara sig utan. Inte minst om man bor i en storstad.

Men en annan grej, som är väldigt populär, är att ta ett företagslån och inte minst ett företagslån utan säkerhet då många helt enkelt inte har något att sätta som säkerhet för lånet.

Många saknar startkostnaden


Hade det varit möjligt så hade man inte lånat en enda krona. Alla vill helst slippa skulder. Men å andra sidan är detta inte realistiskt då man oftast behöver en liten startkostnad för att få sitt nystartade företag på fötter.

Som du läste lite längre upp i texten, så saknar många någonting att sätta som säkerhet för sitt lån och därför kan det kännas skönt och veta att man faktiskt har möjligheten att låna trots detta. Men då finns där några regler som gäller. En av dessa är att företaget måste vara registrerat hos Bolagsverket.

Nackdelen är att räntan blir högre


Lån utan säkerhet innebär generellt sätt att räntan blir högre och det gäller inget undantag med företagslån. Men då är det viktigt att du har en klar affärsplan som du gärna ska presentera för banken när du ska ta ditt lån. Är du skicklig och lyckas imponera på långivaren med din affärsplan så kan du få ner räntan. Så detta bör man inte slarva med.

Detsamma gäller om vill ta ett lån till ett äldre företag. Visar du att t.ex inkomsterna är mycket större än utgifterna så kan du få ner räntan.

2 kommentarer:

 1. Hej Rasmus
  Läser du inga komentar nuförtiden eller kanske svarar du inte på de? Hoppas du läser detta:)

  SvaraRadera
 2. Tjena,

  Jodå, jag läser samtliga kommentarer som kommer in och svarar alltid på dem. Men problemet var att du förklarade vad metoden gick ut på och det får jag inte publicera här på bloggen.

  Men jag förstår att du undrar över hur det kunde bli en vinst. Egentligen borde det gått plus-minus-noll som du skrev i din kommentar men jag valde att trada ut mig på försäkringen när 1-0 målet kom. 1-1 oddset gick upp men man kunde ändå vinna på matchen.

  Jag har märkt att det blir mer lönsamt om man gör såhär. Har du fler frågor som kräver att du skriver ut vad metoderna går ut på får du mer än gärna kontakta mig via mail. Du hittar min mail på min kontaktsida.

  Där svarar jag varje kväll :)

  SvaraRadera