fredag 15 mars 2024

FC Köln - RB Leipzig: Toppen mot botten där spelvärdet hittas på hörnmarknaden

Där är en hel del fotboll kvar att spela av säsongen innan Bundesliga stänger dörrarna för ett sommaruppehåll men goda råd börjar sannerligen bli dyra för Köln redan nu. Laget är fastlimmat i bottenträsket tillsammans med Mainz och Darmstadt som just nu innehar den osmickrande jumboplatsen. Visserligen hittar vi Köln på playoff platsen för tillfället men det är 7 poäng upp till Bochum och därmed säker mark så det gäller att inte halka alltför långt efter. När nu topplaget Leipzig, som jagar Champions League plats till nästa säsong kommer på besök, så lär där inte vara något större fel på både motivationen samt revanschlusten då man i höstmötet blev fullständigt pulvriserade av dagens motståndare med hela 6-0 på Red Bull Arena.

Köln är det lag som har gjort minst mål av samtliga lag den här säsongen. Endast 19 fullträffar på 25 matcher är direkt svagt och när man nu ställs mot ett defensivt skickligt Leipzig gäng så känns målspel i den här matchen inte särskilt attraktivt. Jag anser istället att spelbolagen ställer ut ganska så generösa odds på hörnmarknaden så jag är inte sen att kasta in 3/5 units på följande spel hos bettingbolaget Pinnacle:

Match: FC Köln - RB Leipzig

Speltips: Över 10,0 hörnor (insats tillbaka vid exakt 10 hörnor)

Odds: 1,95

Matchstart: 20:30

Mina tankar kring mitt valda hörnspel

  • Köln är som sagt inte särskilt vassa på att hitta nätet i sina matcher men däremot skapar man en hel del lägen som ofta resulterar i hörnor. Pågående säsong så har Kölns hemmamatcher i snitt innehållit 12,17 hörnsparkar och i 75% av dessa matcher har sammanlagt minst 10 hörnor skapats av båda lagen.
  • En annan detalj som jag blev aningen förvånad över är att Köln snittar höga 7,0 laghörnor på hemmaplan och i 67% av fallen har minst 6 hörnor skapats under 90 minuters fotboll. En rejäl indikation att man inte precis ligger på latsidan i sina matcher utan faktiskt går framåt för att skapa farligheter.
  • Tittar vi lite närmare på hur många hörnor som skapats i matcherna när topplag har varit på besök så kan vi utläsa följande: Leverkusen (10), Frankfurt (14), Dortmund (17), Bayern München (15), Stuttgart (12), Lägg även till att höstmötet mellan Köln och Leipzig slutade med 12 hörnor på Red Bull Arena.
  • Leipzigs matcher är inte riktigt lika hörnglada med ett genomsnitt på 9,5/match och 50% av deras bortamatcher har slutat med minst 10 hörnor.
  • Leipzig snittar 5,17 hörnor/match på bortaplan och i 42% av fallen har minst 6 hörnor fixats.
Med detta sagt så tror jag på en underhållande och fartfylld fotbollsmatch men jag är som sagt inte helt säker på att vi får se något målfyrverkeri. Köln har ofta under säsongen varit inblandade i målfattiga historier hemma på RheinEnergieStadion och risken är hyfsat stor att detta inträffar igen tycker jag. 

I min bok är totala hörnor det bästa valet men då Köln faktiskt har har ett konstigt högt snitt när det gäller hemmahörnor så kan det även vara en klok idé att investera på laghörnor då oddsen känns generösa från bolagen. Inte minst att Köln fixar minst 5 hörnsparkar under 90 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar