tisdag 18 oktober 2022

Tyska DFB Pokal matchen mellan Hoffenheim - Schalke 04 bjuder in till spel


Den inhemska cupen i Tyskland rullar vidare och nu har vi kommit fram till 16-delsfinalerna där jag har hittat ett spelvärt spel i matchen mellan Hoffenheim - Schalke 04. Dessa båda lagen ställdes faktiskt mot varandra i Bundesliga för endast 4 dagar sedan och då tog Hoffenheim en enkel seger på Veltins Arena i Gelsenkirchen med hela 0-3. Blir det lika lätt den här gången är frågan ? Mycket tyder på detta och därför väljer jag att spela följande:

Match: Hoffenheim - Schalke 04

Start: 20:45

Speltips: Hoffenheim vinst + Hoffenheim över 1,5 mål (Skapa ett spel)

Odds: 1,72

Insats: 3/5 units

Spelbolag: Bet365

Hoffenheim har visat upp fin stabilitet

10 matcher in i Bundesliga säsongen så hittar vi Hoffenheim på en imponerande fjärdeplats med 17 inspelade poäng och laget har därmed endast 6 poäng upp till serieledning där vi för tillfället hittar Union Berlin. Det som har imponerat mest på mig när jag har tittat på deras matcher är den offensiv som laget besitter. Med bland annat anfallarna Robert Skov (3 mål) och Andrej Kramaric (3 mål) så har alltid motståndarlaget problem att försvara sig och lägger man till den målfarliga mittfältaren Munas Dabbur (4 mål) så förstår man att Hoffenheim har gått väldigt bra hittills under säsongen.

Inför kvällens cupmatch så har laget inga betydande skador/avstängningar att rapportera så tränaren Andre Breitenreiter kan sätta en stark elva på banan och detta är också något han aviserat om att göra trots att det är en DFB Pokal match.

Schalke 04 har stora problem

Det var stor fest hos Gelsenkirchen laget efter att man hade säkrat seriesegern i Bundesliga 2 och därmed uppflyttning till Bundesliga i våras och efter att ha rustat upp laget i sommar så skulle vi få se en grym comeback av det klassiska laget! Men verkligheten blev något helt annat och efter 10 spelade matcher så hittar vi Schalke 04 på nästsista plats i tabellen med ynkliga 6 poäng... Laget har dessutom släppt in hela 24 mål och det ger oss ett genomsnitt på 2,4 insläppta mål/match.

Det är inget som håller Bundesliga klass och fortsätter det i samma takt så lär man få spela Bundesliga 2 fotboll återigen. På sina 3 senaste har Schalke släppt in 10 mål så moralen och självförtroendet i laget är inte så värst hög för tillfället. Just därför kommer den här cupmatchen inte alls i ett bra läge då man slåss för sin existens i Bundesliga och jag är ganska säker på vad tränaren Frank Kramer prioriterar högst. Det är definitivt inte den här cupmatchen utan det lär bli rotation i laget. Allt annat vore bara riktigt konstigt.

På frånavarofronten så kommer inte försvararen Van Den Berg (4 matcher) och mittfältarern Zalazar (8 matcher och 1 mål) att vara tillgänliga för spel.

Summering

Jag kan inte riktigt se en jämn match där Schalke 04 kommer att stå upp bra mot ett hemmalag i väldigt fin form och som dessutom krossade samma motståndare med 0-3 för bara 4 dagar sedan. Att Hoffenheim vinner anser jag vara glasklart och att man även då lyckas att göra minst 2 mål mot ett av Bundesligas sämsta försvar är högst troligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar