lördag 11 mars 2023

Twente är en favorit i faraHär kan spelbolagen begått ett hyfsat stort misstag anser jag och det ska jag såklart försöka utnyttjas till fullo. Finns en rad olika intressanta spel som man kan kasta in sina polletter på men efter noga övervägande så valde jag Fortuna Sittard +0,5 till dubbla degen som syns på bilden här nedanför.


Fortuna Sittard har visat prov på fin kvalité

Fortuna har med sina mått mätt hittills gjort en hyfsat bra säsong. På 24 matcher har laget spelat in 29 poäng och för detta belönas man för tillfället med en mittenplacering i tabellen där vi hittar dom på en elfteplats. Dessvärre är man lite i ingenmansland då det är 11 poäng ner till nedflyttningsstrecket och 8 poäng upp till sjundeplatsen som innebär playoff till nästa säsongs Conference League. En vinst mot Twente hade därmed varit otroligt viktig för att få lite kontakt och med tanke på vad man hittills visat upp så är det inte alls en omöjlighet.

Här är ett axplock av Fortuna Sittards resultat pågående säsong:

1-1 borta mot Feyenoord
2-2 hemma mot PSV Eindhoven
1-2 borta mot Vitesse
2-0 hemma mot Heerenveen
1-2 borta mot Utrecht (förra matchen)

Som du själv förstår så besitter laget en hel del kvalité och inför kvällens match kommer man endast att sakna 1 viktig spelare som är ordinarie i form av Dogan Erdogan (mittfältare) som spelat 19 matcher.

En annan lite rolig detalj är att Fortuna Sittard har den gamla storspelaren Burak Yilmaz som anfallare och trots sin ålder på 37 år så ställer han fortfarande till stora problem för motståndarna. 9 mål på 23 matcher har det blivit och varför inte panga in mål nummer 10 ikväll ?

Tveksam form och dåligt bortaspel för Twente

I säsongsupptakten så såg Twente riktigt bra ut och de positiva resultaten kunde man lägga på hög men verkligheten har börjat att komma ifatt och vi hittar nu laget på en femteplats i tabellen. Absolut inget att skämmas över men man låg länge jämsides med topplagen och fansen kände en strima av hopp om att kanske vinna titeln men så blir inte fallet.

Formen på sistone oroar och under de 3 senaste matcherna har Twente släppt in sammanlagt 8 mål och under de senaste 10 tävlingsmatcherna har endast 2 vinster registrerats. Det har visserligen varit tufft motstånd i en del matcher med bland annat PSV, Feyenoord och Ajax gånger 2 (liga och cup) men självförtroendet är inte på topp i nuläget hos Twente spelarna.

En annan detalj som sticker ut är bortaspelet. Trots sin femteplacering i tabellen så är bortastatistiken 2-5-5 med ynkliga 9 mål framåt. Hemma är man däremot en maktfaktor med 9-3-0. I övrigt så kan jag inte hitta någon spelare av betydande kaliber som kommer att saknas för Twente inför matchen.

Kollar man på Oddsportal.com så håller oddset i nuläget på att höjas på Twente och det med all rätt då Fortuna Sittard har bättre chans till poäng än bolagen har satt ut. +0,5 för hemmalaget till oddset 2,0 hos 888Sport känns helt klart spelvärt och 3/5 units är inkastat i leken. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar