lördag 17 december 2022

Moreirense - Benfica: En direkt avgörande match om en plats i slutspelet

Trots VM uppehållet så fortsätter man att lira fotboll i en del länder runt om i världen och ett sådant land är Portugal där den portugisiska Ligacupen rullar på. Under lördagskvällen ska Moreirense spela mot Benfica i en match som gäller allt eller inget. Båda lagen har skrapat ihop 6 poäng vardera och då detta är den sista gruppspelsmatchen så blir det även en direkt avgörande match om vilket lag som placerar sig först i tabellen. Hur kampen slutar låter jag vara osagt men jag har hittat ett fint spel som känns väldigt bra på förhand.

Match: Moreirense - Benfica

Start: 20:00

Speltips: Båda lagen gör mål

Odds: 2,0

Insats: 3/5 units (3% av min spelkassa)

Spelbolag: Betfair

Moreirense ångar på i såväl Liga Portugal 2 som Ligacupen

Moreirense åkte förra säsongen ur Portugals finrum och ner i Liga Portugal 2 men sejouren ser ut att bli kortvarig. Efter 13 matcher så ligger man på förstaplats i tabellen med 32 poäng på 13 matcher (10-2-1) och det som även har imponerat stort är målskyttet. 31 mål skojar man inte bort och det är i genomsnitt 2,38 mål framåt per match. Tittar vi lite på hemmastatistiken när det gäller mål så har laget mäktat med 17 mål på 6 matcher (2,83 mål/match) och man kan stoltsera med 6 raka hemmavinster.

Man kan därmed inte klaga på offensiven och det har dessutom sett bra ut i Ligacupen där 6 mål på 2 spelade matcher är starka kort trots att motståndet kanske inte har varit det allra skarpaste.

Benfica har sett heta ut under hela säsongen

Det har varit svårt att missa Benficas framfart under pågående säsong och laget har sett nästan skrämmande bra ut ! Det blev avancemang i Champions League där man kommer att ställas mot Club Brugge som får anses vara ett av de svagaste lagen som fortfarande är med i turneringen och i ligaspelet ångar man på i full fart. 13 matcher har resulterat i 12 vinster, 1 oavgjord och förlustnollan är fortsatt intakt. Benficas superoffensiv har pangat in hela 37 bollar i nätmaskorna och det blir i snitt 2,84 mål per match. Allt ser väldigt positivt ut för laget och nu har man även en bra chans till att gå vidare i Ligacupen.


Att Benfica är självklar favorit till att vinna är odiskutabelt men att spelbolagen har tryckt ner laget till odds runt 1,25 strecket är otroligt lågt! Med tanke på vad Moreirense har visat upp så är man inte precis ett blåbärsgäng som Benfica kommer att krossa. 1X kändes först som ett bra värdespel men man ska ju också veta att om Benfica har vaknat på rätt sida så kan det bli målkalas så därför känns BLGM som ett mer säkrare och attraktivt val. Till dubbla degen kastar jag in 3/5 units och mitt utgångstips sätts till 1-2. 

Jag finns på Twitter: Fotbollstradern

Mitt spreadsheet där samtliga spel bokförs: Fotbollstradaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar