onsdag 26 januari 2022

Laddat toppmöte i Belgien bjuder in till ett hörnspel

Trots att det återstår 11 matcher i belgiska Jupiler Pro League och därmed sammanlagt 33 poäng att spela om så börjar det att bli bråttom för Club Brügge då man för tillfället ligger 9 poäng bakom årets succèlag Royal Union. Med detta faktum i färskt minne så kan man förstå hur viktig den här matchen kommer att bli och en eventuell förlust för Brügge hade varit katastrof om titelhoppet ska leva vidare.

Vi kommer garanterat att få se ett ett otroligt taggat hemmalag med kniven mot strupen men då Royal Union har visat enorm kvalitet säsongen igenom är jag osäker på målspel. Värdet hittar jag istället på hörnmarknaden där jag väljer att investera en del av mitt kapital på nedanstående spel.

Match: Club Brügge - Royal Union

Start: 20:45 (27:e januari)

Speltips: Över 10,5 hörnor

Odds: 2,14

Insats: 3/5 units (3% av spelkassan)

Spelbolag: Unibet

Resultat: VINST !!

Betting statistik: https://theplayer.com/sheet/13730

Club Brügge är oftast en hörnmaskin

Som vanligt så är Club Brügge otroligt hemmastarka och hittills under säsongen så har man fixat 6 vinster, 5 oavgjoda och förlustnollan är fortfarande intakt. Det råder inga tvivel om att man är ett av Belgiens mest anfallsglada lag och detta resulterar logiskt nog i både mål och hörnor på löpande band.

Tittar vi lite närmare på hörnstatistiken för deras hemmamatcher (båda lagens hörnor inräknade) så ser den ut på följande sätt:

Mot Eupen = 13 hörnor

Mot Cercle Brügge = 7 hörnor

Mot Beerschot = 9 hörnor

Mot Oostende = 14 hörnor

Mot Leuven = 15 hörnor

Mot Kortrijk = 5 hörnor

Mot Standard Liege = 9 hörnor

Mot Seraing = 4 hörnor

Mot Waregem = 8 hörnor

Mot Anderlecht = 17 hörnor

Mot Sint Truiden = 8 hörnor

Som du kan se så blir det alltid en hel del hörnor i Brügges matcher när de inte minst möter lag som huserar uppe på den övre halvan i tabellen.

Nykomlingen Royal Union fortsätter att imponera stort

Royal Union spelade alltså i divisionen under Jupiler Pro League förra säsongen. Det är verkligen värt att betona detta faktum ett antal gånger. Men nu leder man alltså Pro League och där syns inga tendenser av att farten kommer att mattas av. 

På sina 7 senaste matcher har laget fixat 6 segrar och 1 oavgjord och defensiven fungerar oerhört fint den också med endast 4 insläppta mål på dessa matcher. Precis som Brügge så är man ett anfallsglatt gäng och man snittar 2,43 mål framåt/match. Minst sagt imponetrande facit! Även en hel del hörnsparkar skapas i matcherna och precis som sina motståndare så är Royal Union ett av de lag som skapar flest hörnor i Jupiler Pro League den här säsongen.

Sammanfattning

Som sagt, grymt viktig match och då inte minst för Club Brügge som måste satsa hårt för att få med sig 3 poäng men med tanke på vad Royal Union har visat upp så bör man kunna stå emot ganska bra och då ligger hörnor nära till hands. Att Union skulle bli superpassiva och endast försvara sig ligger inte riktigt i lagets natur så här kommer man garanterat också att bidra med hörnor.

Oddset 2,14 på över 10,5 hörnor är bra då de flesta bolag erbjuder runt 1,90 så jag ser helt klart ett värde som är värt att kasta in 3/5 units på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar