onsdag 9 februari 2022

Två uppretade lag gör upp om en semifinalplats

Den tjeckiska cupen (MOL Cup som är det officiella namnet) är inne på kvartsfinalerna och vilken kvartsfinal som vi erbjuds under kvällen idag! Nämligen hatmötet/rivalmötet mellan Slavia Prag och Sparta Prag. Det råder aldrig någon tvekan om att dessa matcher är något utöver det vanliga och det brukar alltid vara anfallsinriktad fotboll från båda sidorna så jag har valt ett spel ifrån spelbolaget Comeon där jag investerar i ett sannerligen trevligt hörnspel.

Match: Slavia Prag - Sparta Prag

Start: 17:00

Speltips: Över 9,5 hörnor

Odds: 1,76

Insats: 4/5 units (4% av spelkassan)

Spelbolag: Comeon

Resultat: FÖRLUST !!! Slutar på 8 hörnor.

Slavia åkte på en blytung förlust i omstarten

Efter ett längre uppehåll så startade den tjeckiska ligan den 5:e februari igen och vilken rejäl kalldusch det blev för Slavia Prag i jakten på ligatiteln! Jumbolaget Karvina stod för motståndet och det var även ett lag som inte hade vunnit en enda match på hela säsongen (19 försök) men när krutröken hade lagt sig så stod Karvina som vinnare med 0-1 efter att Slavia bland annat missat en straff. Det var en skräll utan dess like och därför tror jag också att Slavia Prag idag kommer att vara tokladdade och kräva revansch efter den pinsamma insatsen framför hemmafansen.

Sparta bjöd inte heller dom på någon succé

Precis som Slavia så jagar Sparta också ligatiteln i Tjeckien men 0-0 mot Ceske Budejovice i omstarten var inte riktigt vad de hade hoppats på. Nu ligger laget 4 poäng efter Plzen i toppen och även fast det "bara" är 4 poäng så kan man inte tappa hur många pinnar som helst mot de lite sämre lagen i ligan. Då lär ingen ligatitel bli verklighet.

Till den här fighten har Sparta lite bekymmer med skador då följande spelare kommer att saknas:

Nita (Målvakt, 15/0)

Hancko (Mittback, 17/4)

Hojer (Vänsterback, 1/0)

Gabriel (Högerback, 1/0)

Soucek (Mittfältare, 11/1)

Krejci (Mittfältare, 7/1)

Pulkrab (Anfallare, 14/7)

Julis (Anfallare, 2/0)

Det kommer att smälla!

Detta kommer att bli en oerhört intressant match att följa och då det endast är 1 match (alltså, inget dubbelmöte) som avgör vilket utav lagen som tar hand om semifinalplatsen tycker jag att det är som upplagt för hörnor. Vid en eventuell ledning så måste någon av lagen framåt i banan och i vanliga fall är det alltid anfallsglad fotboll när dessa lag brakar samman.

Tittar vi även lite snabbt på hur hörnstatistiken sett ut de senaste 5 matcherna lagen emellan så är facit:

18 hörnor

14 hörnor

12 hörnor

15 hörnor

11 hörnor

För att summera så gillar jag verkligen möjligheterna för hörnsparkar till kvällens match och när vi får oddset 1,76 på Ö9,5 hörnor så måste jag bara kasta in 4/5 units !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar