lördag 25 september 2021

Bottenlaget Österlen FF lär få problem mot serieledarna

Österlen FF, som har tappat två riktigt bra spelare i form av Jakob Blixt (Landskrona) och Victor Blixt (Helsingborg), tar på lördagseftermiddagen emot serieledande Oskarshamns AIK hemma på Skillinge IP och det mesta tyder på att skåningarna lär få en problematisk match. Jag har därför valt att "Skapa ett spel" på Bet365 där jag lägger mitt förtroende i bortalagets händer.

Match: Österlen FF - Oskarshamns AIK

Start: 16:00

Speltips: Oskarshamns AIK Fulltid + Oskarshamns AIK Över 1,5 mål

Odds: 2,0

Insats: 3/5 units (3% av spelkassan)

Spelbolag: Bet365

Resultat: FÖRLUST !! Österlen FF vinner med 4-1.

Nykomlingarna har haft det rejält kämpigt hela säsongen

Österlen FF demolerade allt motstånd i Division 2 under förra säsongen men i Division 1 har man verkligen stött på patrull. Laget har huserat i botten av tabellen sedan omgång 1 och det mesta börjar att peka på att man kommer att få starta om i Division 2 igen. Givetvis är ingenting kört än då man endast har 3 poäng upp till säker mark men truppen känns inte riktigt slagkraftig för att vara med i Division 1.

Truppen blev även desto sämre när Österlen FF i augusti valde att släppa iväg både Jakob och Victor Blixt till Superettan klubbar. Det ökade förmodligen inte chanserna till att vända på skutan och stanna kvar i serien.

Hemma på Skillinge IP har det inte heller varit några muntra resultat. Laget är det näst sämsta hemmalaget i ligan med 1-3-6 och 19 insläppta mål så självförtroendet kunde för tillfället ha varit aningen bättre.

Oskarshamns AIK reser ner till Skåne med full trupp

Inför omgång 22 så hittar vi Oskarshamns AIK på plats nummer 1 i tabellen med 5 poäng ner till FC Trollhättan så med 9 omgångar kvar tills vi ska summera säsongen så ser det inte alltför pjåkigt ut när det gäller uppflyttning till Superettan. Det självklara målet just nu är att ta steget upp men då krävs det också att laget inte gör plattmatcher mot bottenlag som är utav Österlens kaliber.

Hemmamötet vann med enkelt med 4-1 och enligt mig bör vi förvänta oss minst 3 mål idag. Allt annat hade varit en överrasking med tanke på defensiven som Österlen FF har visat upp hittills.

OAIK:s tränare Ardi Ajeti har haft en del bekymmer med förkylningar i truppen men till dagens match så är truppen hundraprocentig och ingen spelare ska saknas. Något som såklart är oerhört positivt.

Det ända som skaver lite i bakhuvudet här är att Oskarshams AIK inte är särskilt vassa på bortaplan. 11 raka vinster på hemmaplan säger det mesta men raden 2-5-3 med 8 mål framåt på bortagräs skrämmer inte precis slag på motståndarna men det ska då också nämnas att man fått möta rätt många topplag på just bortaplan den senaste tiden så jag drar inte för stora växlar utav denna statistik.

Nu är det ett helt annat motstånd som står på andra sidan så här ska man, med full trupp tillgänglig, ha extremt goda chanser till en vinst med 2-3 bollar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar