söndag 19 september 2021

Nytändning hos Verona efter tränarbytet ?

Här tycker jag att mycket talar för en målrik historia mellan två lag som har varit som natt och dag under säsongsinledningen. Har därför lagt en medelinsats på ett 2,10 odds hos Pinnacle och match + spel hittas här nedanför:

Match: Verona - Roma

Start: 18:00

Speltips: Över 2,5 mål + Båda Lagen Gör Mål

Odds: 2,10

Insats: 3/5 units (3% av spelkassan)

Spelbolag: Pinnacle

Resultat: VINST ! Matchen slutar 3-2.

Eusebio Di Francesco fick sparken i tisdags

I Italien är tålamodet med nya tränare oerhört kort och detta fick Di Francesco erfara efter att ha varit ansvarig för laget i endast 3 (!) matcher. Den 10:e juli klev han inte som ny tränare men alltså redan efter 3 matcher så får han sparken efter 3 raka förluster mot Sassuolo, Inter och Bologna. Inte helt rimligt enligt mig utan man måste ge det lite mer tid när en ny spelidé ska implenteras i ett lagbygge men vi får hoppas att ledningen i Verona vet vad dom håller på med.

Nu har iallafall den gamle storbacken Igor Tudor ifrån Juventus anslutit som ny huvudcoach och detta sa Tudor på presskonferensen inför mötet med Roma:
Ni kommer att få se min spelidé allt eftersom tiden går. Men det man kan säga är att vi ska spela aggressivt och springa mycket. Vi ska flytta bollen snabbt.

Kan detta tankesätt bli verklighet ute på planen så tror jag även att resultaten kan förbättras avsevärt inom snar framtid och att få möta Roma på hemmaplan med en ny tränare är minst sagt ett riktigt bra eldprov!

Roma har sett ruskigt starka ut med José Mourinho

Det var nog många som höjde på ögonbrynen när Roma anställde "The Special One" som sin nya coach inför säsongen men de flesta tvivlare har nog blivit ganska tysta nu. Jag själv var rädd för att Mourinho skulle förvandla Roma till ett defensivt supertråkigt lag (så som han gjorde med Tottenham) men utvecklingen har varit precis tvärtom! Laget har tagit 3 raka segrar i Serie A och öst in 9 mål på dessa matcher. Dessutom lyckades man kvala in till Europa Conference League efter att ha slagit ut turkiska Trabzonspor i ett dubbelmöte.

Ända avbräcket som Roma för tillfället har är Leonardo Spinazzola som skadade sig i EM slutspelet så laget har klarat sig ganska bra utan honom i inledningen.

Det brukar bli ganska svängiga matcher när Verona tar emot Roma och efter att Igor Tudor har tillträtt som ny tränare i hemmalaget så tror jag att man kommer att få fart på saker och ting igen. Att man gör minst 1 mål känns sannolikt och med tanke på Romas grymma offensiv så ska man kunna göra 2-3 mål här. För inte tror jag att Tudor får till ett perfekt försvarsspel redan i första matchen när ett lag av Romas kaliber står på andra sidan.

1-2, 2-2 eller 1-3 ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar