sportbloggar.info

torsdag 24 juni 2021

Spelvärt hörnspel ifrån finska Veikkausliiga

Jag och säkerligen många andra hade våra förhoppningar kring FC Honka efter förra säsongens fjärdeplacering och dessutom såg det riktigt bra ut spelmässigt i de flesta matcherna. Kunde man bygga vidare på detta och kanske blanda sig in i titelstriden på allvar till den här säsongen ? Trots att Honka hittills "bara" har lirat 9 matcher så har det sett allt annat än bra ut...

Ynkliga 6 poäng har spelats in efter 2 vinster, (dessa kom mot de båda nykomlingarna KTP och Oulu) 7 förluster och framåt har laget lyckats att stänka in 9 bollar samt släppa in 14 stycken i eget nät. Vi kan därmed redan nu konstatera att Honka definitivt inte kommer att ha att göra med någon titelstrid och steppar man inte upp väldigt snart så kan det gå riktigt illa. Såg deras förra match mot KuPS och även fast det blev en 2-1 förlust så var det ett litet steg i rätt riktning där ledningen var ett faktum i halvlek men i andra orkade man inte riktigt stå emot hemmapressen som var konstant.

En annan aspekt att ta hänsyn till är att Honka har släppt in en hel del mål på hörnor och detta är inte så konstigt då man i sina matcher bjuder motståndarlagen på ganska många. Snittet ligger på 5,8 hörnor/match och det är tredjehögst i ligan.

FC Haka har varit en positiv överrasking den här säsongen trots lite skral poängskörd (7 poäng på samma antalet matcher) då man lirat en oerhört rolig och anfallsinriktad fotboll ! Tränaren Teemu Tainio har valt att köra med formationen 4-3-3 i de allra flesta utav matcherna och kantspelet utnyttjas verkligen till fullo där inspel och inlägg ifrån kanterna hela tiden är återkommande. I början så såg detta spelsätt ut att vara helt fel för Haka då man åkte på ett par svidande förluster men efter ett tag såg det bättre ut och nu har man dessutom börjat att ta spela in viktiga poäng där den största skalpen var vinsten borta mot KuPS.

Om vi återgår lite till kantspelet så har detta i sin tur frambringat hörnor på nästintill löpande band. Haka har skapat i snitt 6,3 hörnor/match och det är endast HJK Helsingfors som ligger snäppet högre på 6,6 hörnor/match.

Efter den här genomgången så har jag vaskat fram ett hörnspel som känns spelvärt till oddset som erbjuds hos Unibet och detta är att Haka får med sig minst 5 hörnsparkar i matchen till oddset 2,12.

Med andra ord, Haka Ö4,5 hörnor.

Honka lär vara rejält sugna på att kamma hem 3 poäng efter den snöpliga kräftgången som laget är inne i så att Haka skulle göra 0-1 och sen backa hem ser jag inte som någon större risk. Hakas spelstil har absolut inte heller varit att backa hem vid ett eventuellt ledningsmål utan man kör vidare med sitt frejdiga offensiva spel. 

Drömscenariot här är att Honka gör ett tidigt 1-0 mål i första halvlek men hursomhelst så har jag oddset, statistiken och den där härliga magkänslan på min sida så nu är det endast jobbet som ska göras.

För den lite mer våghalsiga bettaren så finns Haka Ö5,5 hörnor till oddset 3,25 och ger man sig på denna rekommenderar jag en lite mindre insats. Jag spelar själv 4/5 units som innebär 4% av min spelkassa.

RESULTAT: Haka kliver över 4,5 hörnlinan och detta innebär +4,48 units !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar