måndag 28 juni 2021

Topptipset bjuder på en intressant omgång med 500.000 kr extra i potten!

Under pågående EM så har Svenskaspel varit vänliga nog att slänga in extrapengar i prispotten för att öka spelvärdet för oss spelare och givetvis är det nästintill obligatoriskt att knåpa ihop ett system vid sådana här omständigheter. Ikväll är inget undantag för min del och kupongen består såklart av EM matcher men också utav två Copa America matcher och till sist två matcher ifrån luriga damallsvenskan.

Här nedanför presenterar jag mina tankar kring matcherna och även mitt fullständiga system där den sammanlagda kostnaden är 128 kr (7 halvgarderingar).

1. Kroatien - Spanien (X2)

Här tycker jag att det känns ganska enkelt på förhand. Kroatien har definitvt inte imponerat på mig och nu ställs man mot bollskickliga spanjorer som verkligen fick fart på målskyttet i den sista gruppspelsmatchen mot Slovakien (0-5). Bådar gott inför kvällens möte som ska spelas på Parken i Köpenhamn och då det kom fram uppgifter att en av Kroatiens största stjärnor Ivan Perisic har drabbats av Covid-19 och är därför indisponibel till den här matchen så känns X2 som en helgarding. Det krävs något alldeles extraordinärt om kroaterna skulle vinna efter 90 minuter.

2. Frankrike - Schweiz (1X)

Här är en sak säker. Schweiz ska INTE underskattas då man har visat gång på gång att man är ett lag som kan prestera mot de allra bästa i världen och förutom mot Italien i gruppspelet såg så man väldigt stabila ut. All press på Frankrike såklart och vi har redan sett att de lite större favoriterna har fått stora problem att göra mål i åttondelsfinalerna mot kompakta försvar så här känns det inte alls omöjligt att vi får förlängning. 1X känns klockrent att klicka i.

3. Sverige - Ukraina (1)

Lurig match på förhand då man inte riktigt vet hur hög högsta nivå som faktiskt Ukraina besitter. Men en sak känns klar och det är att Ukraina lär få kämpa hårt för att göra mål på Sverige med tanke på vilken ramstark defensiv som svenskarna har visat upp om vi bortser ifrån den betydelselösa Polen matchen. Oavgjort ligger väldigt nära till hands men då jag tror på en solid defensiv prestation ännu en gång av vårt svenska landslag så känns 1-0 eller 2-0 mer troligt. Här går vi vidare och jag väljer att singla 1:an till under 50%.

4. England - Tyskland (1X)

Hur ska man egentligen analysera en sån här match ? Grymt svårt på förhand men England har självklart en gigantisk fördel och det är att få spela på hemmaplan då matchen ska liras på Wembley Stadium i London. Engelsmännen har hittills inte släppt in ett enda mål men dessvärre har det sett trögt ut i det offensiva spelet. Tyskland var 5 minuter ifrån att redan åka ut i gruppspelet och det har verkligen varit ett upp-och-ner Tyskland som vi har fått se. Jag unnar England en framgång och ska man lyckas så bör det vara nu när man får möjligheten att lira framför hemmafansen. Procentmässigt är det jämnt så ser mest värde i halvgarderingen 1X. 

5. Bolivia - Argentina (X2)

Tycker att förutsättningarna talar sitt tydliga språk här. Vid seger så tar Argentina hem gruppsegern och kan därmed undvika Brasilien fram till en eventuell final så det känns inte relevant att faktiskt väga in att Argentina redan är klara för vidare avancemang då den här matchen är grymt viktig! Bolivia är redan utslagna och har således ingenting att spela för. I den förra matchen blev man slaktade spelmässigt av Uruguay (förlust med 0-2) och här är att vänta något liknande. Men då procenten på en 2:a är uppe i hela 85% så tar jag med ett "lyxkryss" och hoppas på en rejäl kupongrensare men det känns ytterst tveksamt.

6. Uruguay - Paraguay (X2)

Båda lagen är vidare ifrån gruppen och det skänker såklart ett fint lugn inför den här matchen. Paraguay har sett bättre ut än vad många förväntade sig och vid en eventuell vinst kan man faktiskt knipa förstaplatsen om Argentina skulle tappa poäng mot Bolivia. Tittar man på streckfördelningen så är det låga 21% på en 2:a och därmed känns X2 som det mest spevärda alternativet för min del. Vid oavgjort med 20-25 minuter kvar av matchen så lär ju inte lagen springa benen av sig bara för att hitta ett segermål så oavgjort hade varit mest logiskt men som sagt, tvåan måste med!

7. Vittsjö - Djurgården (1X)

Otroligt hemmastarkt mot otroligt bortasvagt och här behöver man inte göra det särskilt svårt. Att Djurgården skulle lyckas med att ta sin första 3 poängare för säsongen mot stabila Vittsjö känns inte alls troligt och trots att det är damfotboll där allt möjligt konstigt kan inträffa i matcherna så måste man bara ta bort tvåan och krita ner 1X. 

8. Linköping - Örebro (1X)

Båda lagen har problem med målskyttet och till den här matchen saknar även Örebro en av sina mest pålitliga målskyttar (Jenna Hellstrom) + ett par andra spelare. Linköping besitter högre kvalité som lag och ska man inte tappa alltför mycket mark till topplagen så måste man snarast börja spela in 3-poängare. Precis som i den förra damallsvenska matchen så känns 1X nästan bombsäkert med tanke på de tuffa förutsättningarna för Örebro.

Resultat: 5 av 8 rätt. Utdelningen blev 3678 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar