torsdag 29 februari 2024

Le Puy - Rennes: Maxbet ifrån Coupe De France


Det är sannerligen inte ofta som jag ger mig in på ett maxbet (5/5 units) men idag är det återigen dags att testa lyckan då det vankas kvartsfinal mellan Le Puy - Rennes i den franska cupen som går under det förtjusande namnet Coupe De France. Klasskillnaden ska vara enorm och detta ska helt enkelt vara en walk in the park för Ligue 1 laget Rennes. Mitt maxspel blir därför följande:

Match: Le Puy - Rennes

Speltips: Rennes gör minst 3 mål efter ordinarie tid (Ö2,5 lagmål)

Odds: 1,86

Insats: 5/5 units

Bettingbolag: Unibet

Matchstart: 20:45

För fler speltips följ mig på X och/eller följ mig på Facebook

Le Puy åkte ur National förra säsongen

Nog inte så många som har särskilt bra koll på fotbollslaget Le Puy så här kommer lite nödvändig fakta till att börja med. I Frankrike så så ser seriesystemet ut på följande sätt:

Ligue 1, Ligue 2, National och National 2.

Förra säsongen spelade Le Puy i National men blev nedflyttade till National 2 efter en bedrövlig säsong så nu hittar vi laget i stort sett i en amatörliga där kvaliteten inte är så våldsamt hög. Men det ska sägas att man för tillfället ligger på en andraplats bara 1 poäng ifrån serieledarna och det är endast 1 lag som flyttas upp ur den här ligan efter säsongens slut så det ser hyfsat ljust ut får man säga.

Att Le Puy har lyckats kravla sig vidare fram till kvartsfinal i Coupe De France får anses vara en skräll av den större kalibern men innan man tappar hakan över prestationen så måste vi titta på vilka lag man hittills har ställts mot:

FC Seyssins
Chaponnay-Marennes
Lyon La Duchere
Dunkerque
Laval

Det är inte precis några Manchester City och Barcelona gäng som man lyckats slå ut ur cupen så vi kan enkelt konstatera att Le Puy har haft en otrolig tur med att få möta halvtaskiga lag på sin resa. Men idag lär man få bekänna färg på riktigt då Ligue 1 laget Rennes kommer på besök.

Rennes öser in mål för tillfället

Rennes ställdes mot en för tuff motståndare i Europa League i form av Milan och över två matcher lyckades man inte avancera vidare. Därför finns det bara ligaspelet och Coupe De France kvar att fokusera på och just det sistnämnda kommer man att satsa hårt på då chansen finns att vinna en åtråvärd titel.

Kollar vi närmare på vilka lag som Rennes har slagit ut ur cupen än så länge är det följande:

Guingamp (0-2)
Marseille (1-1 och vinst efter straffar)
Sochaux (1-6)

Det är alltså lag från Ligue 2, Ligue 1 och Sochaux som huserar i National ligan. Där dominerade Rennes matchbilden fullständigt och prickade in 6 mål. Nu ska man alltså ner ett hack till och möta ett National 2 motstånd. Du förstår kanske själv hur jag tänker ?

Rennes har en otroligt fin form och i senaste matchen fick man med sig 1-1 borta mot självaste PSG. Vinsten låg nära till hands då PSG turligt fick med sig en straff i den 97:e minuten och kvitterade till 1-1. Tittar vi även på de 10 senaste matcherna så har det offensiva spelet sett strålande bra ut där hela 22 mål bollar har hittat motståndarnätet så det är utan tvekan med gott självförtroende som laget går in i denna kvartsfinal.

Enligt rapporter så tänker Rennes coachen Julian Stephan ställa upp med starkast möjliga startelva och jag kan inte se något annat än en otroligt säker och stabil vinst mot ett National 2 motstånd. Allt annat hade varit fruktansvärt märkligt. Jag hade själv satt ett odds på Ö2,5 lagmål på runt 1,65 så att vi erbjuds 1,86 hos Unibet innebär i min spelbok ett maxspel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar