fredag 14 april 2023

Returmöte mellan Bayen München - Manchester City och ett MAXBET är spelat!

Champions League rullar vidare och den 19:e april ska returmötet mellan Bayern München och Manchester City spelas på Allianz Arena i Tyskland. Efter 3-0 segern för den engelska storklubben så har man sannerligen skaffat sig ett utsökt utgångsläge inför den här matchen men en sak är säker. Trycket kommer att bli stort på Bayerns hemmaplan och tyskarna kommer att ge allt för att försöka komma ikapp målmässigt. Att detta skulle lyckas tror nog inte så värst många på men laget lär spetsa till sin offensiv rejält och mot försvarsskickliga Manchester City så borde chanserna för hemmahörnor vara extremt goda under 90 minuter med tanke på att man redan ligger under med 0-3 när domaren blåser igång matchen.

Besvikelsen var stor i Bayern München lägret efter förlusten

Det blev verkligen ett mardrömsresultat i första mötet för dom tyska giganterna och en spelare som får ta på sig ett stort ansvar för den svidande förlusten är Dayot Upamecano. Man kan säga att han sänkte sitt lag på egen hand och han gjorde en av karriärens sämsta matcher vid sämsta tänkbara tillfälle. Återstår och se om han får förnyat förtroende av Thomas Tuchel i den här matchen.

Men det är historia nu och nu ligger fokus på att försöka göra en monstervändning mot ett av världens bästa fotbollslag. Svårare kan det nog inte bli men med fansen i ryggen så kommer Bayern München garanterat att trumma på i vanlig anda på hemmaplan och detta tycker jag bäddar för många hörnsparkar.

Följande är statistik för laghörnor när det gäller Bayerns 10 senaste hemmamatcher:

9 hörnor (Freiburg)

5 hörnor (Dortmund)

8 hörnor (Augsburg)

4 hörnor (PSG i Champions League)

10 hörnor (Union Berlin)

6 hörnor (Bochum)

7 hörnor (Frankfurt)

9 hörnor (Köln)

8 hörnor (Werder Bremen)

4 hörnor (Inter i Champions League)

Tittar vi även lite närmare på hur många hörnor Bayern München producerar per match i genomsnitt den här säsongen (Bundesliga) så landar den siffran på 6,0. Den blir dessutom något högre när det gäller hemmaplan.

Manchester City överraskade många experter i första matchen

Att laget vann med 3-0 på Etihad Stadium är kanske inte så anmärkningsvärt då hemmavinster, och stora sådana, brukar hagla där men det som däremot var lite märkligt var att Man City förlorade bollinnehavet med 46% - 54% och det är något som inte precis tillhör vanligheterna. Man tillät Bayern att hålla boll och spela runt mer än förväntat och detta slutade till slut med att Bayern kunde skapa sammanlagt 5 hörnor.

Pep Guardiola var säkerligen nöjd ändå efter att ha fått med sig ett kanonresultat men hur kommer då matchbilden bli i Tyskland när City redan har 0-3 att luta sig tillbaka emot ? Det mest logiska är att Peps mannar kommer med en lite mer defensiv approach för att bevaka sitt resultat och Bayern München lär ta tag i taktpinnen från start. Hemmafansen kommer bli skogstokiga om man låter City rulla boll så tiden rinner iväg. Thomas Tuchel kommer att ställa upp med ett offensivt viktat lag och Thomas Müller borde få spela från start tycker jag.

Att Unibet ställer ut hörnlinan 4,5 för hemmalaget till det saftiga oddset 1,89 kan bara förklaras på ett sätt och det är att Manchester City är ett av världens bästa lag på att INTE släppa till många hörnor i sina matcher. Snittet i Premier League pågående säsong ligger på låga 2,3 hörnor/match men sån här statistik borde ignoreras i en sån här match där förutsättningarna är väldigt speciella.

Bayern München lär få jaga mål hela matchen lång och då City har ett världsklass försvar borde det resultera i ett antal hemmahörnor över 90 spelade minuter. Allt annat vore otroligt konstigt enligt mig.

Det som kan sätta käppar i hjulen är om City både gör 0-1 och 0-2 tidigt i matchen så Bayern "ger upp" men jag tycker ändå att möjligheterna för detta är små. Bayern München är en stolt klubb och kommer också att spela för sin stolthet. Ska jag försöka mig på en rolig gissning så tror jag på 7 eller 8 hemmahörnor efter att krutröken har lagt sig på Allianz Arena.

Maxbet är absolut inget som är 100% säkert men mitt valda spel känns fantastiskt bra på förhand och till oddset 1,89 dunkar jag in 5% av min totala spelkassa utan att ens blinka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar