torsdag 6 juli 2023

2 hörnspel till Superettan matchen Örebro - Öster

Efter ett kortare uppehåll så är det nu äntligen dags igen för Superettan att kicka igång under fredagen (7:e juli) och två matcher ska spelas under kvällen. Landskrona - Jönköping Södra och Örebro - Öster. Jag har valt ut två hörnspel till den sistnämnda matchen där jag grävt fram ganska så intressant statistik som jag kommer att presentera här nedanför men först en skärndump på vilka spel som jag har investerat pengar på.

2 hörnspel till Örebro - Öster hos Unibet

Hörnstatistik Örebro - Öster


OBS: Följ mig på Twitter för att inte missa några betting och sports trading spel.

Nu till det mest väsentliga! Nämligen anledningarna till varför jag gillar båda dessa spel. Här kommer ett antal punkter gällande detta:

1. Öster har hittills lirat 6 bortamatcher i Superettan under pågående säsong och under dessa matcher har man varit väldigt hörnglada. 9 mot Helsingborg, 10 mot GIF Sundsvall, 8 mot Örgryte, 7 mot Västerås, 10 mot Jönköping Södra och slutligen 10 mot Gefle IF. Det blir ett genomsnitt på 9 hörnsparkar/match och tittar vi på sammanlagda hörnor i Östers bortamatcher så landar det på höga 12,83/match. 

2. Öster har i genomsnitt bara släppt till låga 3,83 hörnor/match under sina 6 bortamatcher. 

3. Öster har vunnit "hörnmatchen" i samtliga sina bortamatcher den här säsongen och oftast då med stor marginal.

4. Örebro har klivit över 5,5 hörnor i 50% av sina hemmamatcher och ibland kan man blixtra till rejält på den fronten. 9 mot Östersund, 2 mot Brage, 5 mot Eskilstuna, 6 mot Örgryte, 4 mot Helsingborg och slutligen 9 mot Gefle IF. 

5. Örebro har visat upp en ramstark defensiv på sin hemmaplan och detta vittnar endast 3 insläppta mål om. Det är ett ett snitt på 0,5 insläppta/match och detta är något som talar mer för mina hörnspel på Öster. Ett lag som prioriterar sin defensiv stenhårt har oftast en tendens att släppa till många hörnor under matchens gång istället .

6. Örebro släpper i genomsnitt till 4,5 hörnor/hemmamatch så det är inte ett superhögt snitt men med tanke på att Öster nu står på andra sidan planhalvan så lär man vara extra noga med sina defensiva positioner och inte riskera alltför mycket. Öster är ändå det tredje bästa laget att panga in mål den här säsongen med 23 strutar på 12 matcher. Ett snitt på 1,91 mål/match så Örebro lär ha stor respekt för sina motståndare.

Mitt spel på Öster laghörnor till oddset 2,06 känns otroligt fint på förhand. Skulle nog inte satt ut högre än 1,80 på det spelet så helt klart värde i min bok. Öster -1 är ett lite mer riskabelt bet då Örebro som sagt ibland kan blixtra till med hörnor men med tanke på Örebros mycket starka defensiv så måste jag ändå testa oddset 2,40 med 2/5 units där.

En annan väg att gå kan vara över 10,5 hörnor totalt i matchen och det är också helt klart ett prisvärt spel att kasta in pengar på men det är ingenting som jag satsar något på pregame. Här kan det vara en god idé att följa matchen och lira eventuellt live!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar