tisdag 14 juni 2022

Upplagt för ännu ett målrikt möte mellan två offensiva lag

Nations League har varit inne i ett intensivt schema på senaste tiden och många utav spelarna drar garanterat en lättnadens suck nu när det är över för denna gången efter att kvällens matcher har spelats klart. En del storstjärnor har inte varit särskilt förtjusta i konceptet med många matcher på kort tid efter tuffa säsonger i sina klubblag och detta har man självklart förståelse för. Men innan äventyret är över så tänkte jag försöka ta betalt genom ett överspel i matchen mellan Polen - Belgien som ska spelas i Warszawa under tisdagskvällen.

Match: Polen - Belgien

Start: 20:45

Speltips: Över 2,5 mål

Odds: 2,05

Insats: 3/5 units

Spelbolag: Coolbet

Polen har revansch att utkräva efter 6-1 förlusten

Dessa båda lagen har redan hunnit att mötas en gång i Nations League och detta var under förra veckan i Bryssel där Belgien fullständigt demolerade sina motståndare med 6-1 ! Polen fick i den matchen långa stunder agera statister och se belgarna rulla boll både snabbt och effektivt. Det ända positiva med den matchen för polackernas del var att man lyckades göra matchens första mål men sen vaknade Belgien rejält.

Men Polen lyckades minst sagt att skaka av sig den förnedringsförlusten snabbt som attan då man i förra Nations League matchen fick med sig ett 2-2 resultat mot Nederländerna på bortaplan. Än starkare blev det när inte ens superstjärnan Lewandowski då ingick i startelvan! Men Polen har ett riktigt spännande landslag med andra spelare som kan göra jobbet så som Matty Cash, Piotr Zielinski och Krzysztof Piatek för att nämna några.

För övrigt så har Polen inte gått mållösa i 21 raka matcher.

Belgien har varit ganska ojämna i sina 3 matcher

Man startade med att förlora hemma mot Nederländerna med hela 1-4 i Nations Leagues första gruppspelsmatch för att sedan hoppa upp på hästen igen och krossa Polen med 6-1. Därefter, i den senaste matchen för 3 dagar sedan mot Wales, så skrevs slutresultatet till 1-1 efter att Wales kvitterat i den 86:e minuten genom Brennan Johnson och det var såklart en stor besvikelse för Belgien som nu har 3 poäng upp till Nederländerna som leder gruppen. Då Nederländerna även möter Wales på hemmaplan ikväll så blir den här matchen extra viktig för belgarna om man är ute efter gruppsegern.

Belgien är ett världslag och det såg vi inte minst i förra matchen mot Polen och laget innehåller otroligt mycket offensiv kvalité så de har inga svårigheter att skapa farligheter i sina matcher. Nu är detta den sista matchen för säsongen innan spelarna kan få välbehövlig vila ifrån fotbollen så det vore extremt märkligt om inte coach Roberto Martinez ställer upp med sin allra bästa elva från start.

För övrigt så har Belgien inte gått mållösa i 47 (!) raka matcher.

Fina offensiva lag med defensiva brister

Både Polen och Belgien har visat upp anfallsglad fotboll i Nations League hittills men defensiven har sett svajig ut i båda lägren så jag kan inte riktigt förstå att vi får oddset 2,05 på att matchen ska innehålla minst 3 mål. Visst, efter storförlusten i Bryssel kommer givetvis polackerna att tighta till försvaret och samma siffror lär inte bli aktuella ikväll men med tanke på hur offensivt viktade båda lagen är samt att detta är sista matchen innan semestern så tror jag på en underhållande, chansrik och målrik match i Warszawa.

Helt klart värt att investera 3/5 units i min bettingbok !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar