lördag 18 juni 2022

Veikkausliiga bjuder på en spelvärd BLGM match

Efter det internationella landslagsuppehållet så är det nu dags igen att köra igång ett par europeiska ligor till helgen och jag har tagit sikte på finländska Veikkausliiga där jag har lokaliserat en match + ett odds som känns oerhört fint att investera pengar på. Mycket talar för en underhållande match och chansen är god att båda lagen hittar nätmaskorna minst 1 gång under 90 minuter.

Match: SJK - Inter Turku

Start: 16:00

Speltips: Båda lagen gör mål

Odds: 1,87

Insats: 3/5 units

Spelbolag: Pinnacle

SJK har revansch att utkräva efter cupförlusten

I måndags så spelade båda dessa lagen emot varandra i den finländska cupen och där var det en tight histora de första 45 minuterna och 0-0 stod sig till halvtidsvilan. I andra blev det lite mer öppnare spel där Inter Turku öppnade målskyttet men bara 10 minuter efteråt så kvitterade SJK. 1-1 blev också slutresultatet men efter straffar så kunde Inter Turku stå som segrare.

Nu är det det alltså dags igen för match på samma arena i ligaspelet och där lär inte vara några problem med motivationen för SJK spelarna efter den snöpliga straff förlusten. Tittar vi närmare på lite statistik så kan vi hitta följande:

40% av SJK:s matcher har slutat med Över 2,5 mål den här säsongen.

50% av SJK:s matcher har slutat med att båda lagen gör mål den här säsongen.

SJK har bara misslyckats med att göra mål i 1/5 hemmamatcher med den finländska cupen inräknad. Då man inte gjorde mål så mötte man HJK Helsingfors som är det bästa laget i seriespelet.

Inter Turku är det målfarligaste laget i Veikkausliiga

Jag har följt Inter Turku under många säsonger i det finländska finrummet och jag har alltid fascinerats av deras spelidé och hur man hanterat sin anfallsuppbyggnad från start till mål. Så länge jag kan minnas har det varit ett lag som underhåller med anfallsglad fotboll och det finns inget undantag under pågående säsong. På 10 matcher har laget lyckats att hitta nätet 18 gånger och det ger oss ett snitt på 1,8 mål/match men då man satsar framåt i sina matcher så blottar man också sig bakåt och det skvallrar 14 insläppta mål om och det är faktiskt bara 4 lag som har släppt in fler mål hittills under säsongen.

Benjamin Källman (Anfallare, 10 matcher, 5 mål, skyttekung) återkommer efter sitt landslagsuppdrag med Finland då han inte var med i truppen i måndagens match mot just SJK. Det är alltså tung anfallskraft som återkommer och detta ökar såklart chanserna för mål.

Låt oss även titta på lite skön statistik när det gäller Inter Turku:

80% av Inter Turkus matcher har slutat med Över 2,5 mål den här säsongen (högst av samtliga lag)

70% av Inter Turkus matcher har slutat med att båda lagen gör mål den här säsongen (näst högst i ligan)

På sina 4 senaste ligamatcher har Inter Turku släppt in 7 mål så defensiven är inte särskilt stabil.

Tittar vi även på inbördes möten lite snabbt så kan vi se att BLGM har suttit i 7/10 matcher och de 3 senaste lagen emellan har slutat 1-1, 2-5 och 2-2.

Summering

Det ända lilla orosmolnet så som jag ser det är att SJK ibland får kämpa hårt för att hitta minst 1 mål i sina matcher men då man nu spelar på hemmaplan, är på revanschjakt efter cupförlusten i måndags och att Inter Turku har en ostabil defensiv så känns det ändå ganska tryggt att de ska kunna kruta in 1 boll i nät.

När det gäller Inter så ska chansen vara oerhört god för att måla minst 1 gång under 90 minuter mot ett sådant här motstånd. Över 2,5 mål till oddset 2,10 är inte heller dum men jag vågar inte ta den då risken för 1-1 känns för stor. Men sak samma, 1,87 på BLGM hos Pinnacle är ett riktigt fint odds och jag tvekar inte att kasta in 3/5 units i leken !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar