onsdag 11 maj 2022

Ett smaskigt odds i Island spelas med 4 units!

Isländsk fotboll har varit en personlig favorit att både betta och kolla på i ett antal år nu och här kan man ofta hitta riktigt fina spel till generösa odds! Just detta är fallet idag och jag har riktat blickarna mot matchen mellan nykomlingen Vestmannaeyjar som tar emot det förmodade topplaget KR Reykjavik hemma på Hásteinsvöllur.

Match: Vestmannaeyjar - KR Reykjavik

Start: 20:00

Speltips: KR Reykjavik Över 1,5 mål

Odds: 1,80

Insats: 4/5 units (4% av min totala spelkassa)

Spelbolag: Nordicbet

Tuff start i finrummet för Vestmannaeyjar

Förra säsongen så lyckades Vestmannaeyjar med bedriften att placera sig på en andraplats i isländska division 1 och för denna prestationen så belönades laget med uppflyttning till Islands högsta serie tillsammans med Fram som vann serien. Tyvärr har glädjen inte blivit särskilt långvarig då säsongsupptakten har varit extremt tuff och efter 4 spelade matcher är facit 2 oavgjorda och 2 förluster.

Att Vestmannaeyjar förlorade de två första matcherna var egentligen helt i sin ordning då motståndarna hette Valur och Akureyri men efter det har man mött betydligt svagare lag i form av Leiknir (1-1 på hemmaplan) och nu sist ställdes man mot Keflavik som är ett av de sämsta lagen i ligan och då blev det 3 insläppta mål ! Matchen slutade visserligen 3-3 men då Keflavik fick en man utvisad redan i den 36:e minuten så är det inte så svårt att förstå vilken kvalitet som Vestmannaeyjar håller.

KR Reykjavik har varit lite av en besvikelse hittills

Under förra säsongen så var målet glasklart för den här klubben och det var att ta hem titeln. Riktigt så blev inte fallet och till slut fick man nöja sig med en tredjeplats och besvikelsen var väldigt stor bland både spelare och fans. Just därför har man satsat hårt inför den här säsongen för att ro hem den åtråvärda titeln men starten har varit aningen trög.

4 poäng på de 4 första matcherna var nog inget som man hade räknat med men tittar vi lite närmare på vilka lag som stått på andra sidan så kan man faktiskt förstå varför det har blivit såhär. Vinsten mot Fram med 1-4 var odiskutabel (Fram som vann division 1 före Vestmannaeyjar förra säsongen) men man har också ställts mot 3 riktigt bra lag i form av Valur, Breidablik och Akureyri där 1 poäng togs mot det sistnämnda motståndet i förra omgången. Matchen slutade 0-0. Otroligt sällan som man får bevittna det i en isländsk match!

På grund av den halvrisiga starten så har KR Reykjavik redan tappat viktig mark mot topplagen i tabellen så för att inte halka efter ännu mer känns den här matchen perfekt för att studsa tillbaka till vinnarspåret. Som sagt, då man mötte Fram på bortaplan (som också är nykomling) så lekte man hem vinsten med 1-4 och jag håller Vestmannaeyjar som ett svagare lag som även verkar ha problem med defensiven för tillfället.

Släpper man in hela 3 mål mot Keflavik så ska ett uppretat Reykjavik lag ha extremt bra möjligheter till att kruta in minst 2 bollar i nät ikväll. Oddset på Över 1,5 mål känns otroligt generöst och i min oddsbok så ska det ligga mellan 1,55-1,60 istället för 1,80 som Nordicbet erbjuder i skrivande stund.

Lätt värt en insats på 4/5 units för min del !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar