tisdag 5 april 2022

Vikten av att välja spelare med pannben

Fotboll är en sport som fängslar miljoner – om inte miljarder – entusiaster, och det är inte svårt att förstå charmen med sporten. Det är fart, adrenalin och spänning – allt i en fantastisk mix, och det är en svårslagen känsla att stå i hejarklacken när ens lag plötsligt gör mål i en viktig match. Man brukar säga att en spelare aldrig är bättre än sitt lag, och det är till stor del sant. Men vad som också är sant är att ett sjuhelsikes pannben kan ta en spelare långt – både med och utan sitt lag. Men vad kännetecknar egentligen ett pannben? Och kan man träna fram det?

Vad kännetecknar en spelare med pannben

Att ha pannben är en önskvärd karaktär hos de flesta, oavsett om man är fotbollsspelare eller verkar inom vilken som helst annan bransch. Även andra typer av spelare – exempelvis online pokerspelare som huserar på sidor som http://www.casino-med-snabba-uttag.com/ behöver ha ett pannben hårdare än sten. Varför? Jo, för att man inte kan vinna varje gång. Men med ett pannben av stål behöver man inte heller vinna varje gång – däremot kommer man kämpa lika hårt varje gång.

En spelare med pannben kommer inte lägga sig och filma vare sig i med- eller motgång, utan ger 100 % i medgång och 110 % i motgång. Det är denna typ av spelare som stärker och motiverar de övriga spelarna till att också kämpa till max oavsett åt vilken riktning matchen går. Och framförallt är denna typ av spelare otroligt underhållande för åskådarna att titta på.

En spelare med pannben kan höja ett helt lag

Precis som vi varit inne på är en spelare med pannben otroligt viktig för lagets moral. Det är nämligen så att det finns i grunden två olika typer av spelare – de som kan prestera endast i medgång och de som kan prestera jämt, oavsett ställningen i matchen.

Den förstnämnda är många gånger de spelare som klassas som toppspelare, och som många gånger också är matchens stjärnor när de klistrar mål efter mål bakom motståndarnas målvakt. Samtidigt har det också gång på gång visat sig vara dessa stjärnor som fallerar när det inte går deras väg på planen. Hur ofta har vi inte sett dem slänga sig på planen och hålla sig för benet utan att en spelare från andra laget ens nuddat vid dem? Visst att det handlar om att vinna en viktig match, men vinner man den med hjälp av filmning är det inte nödvändigtvis det bästa laget som vinner.

Spelaren med pannben däremot, kan ge sitt lag ett rejält uppsving genom att inte låta motgångarna påverka honom när det egna laget ligger i underläge. I stället är det då denne spelare är som viktigast på planen. Det är nämligen nu som denne med sin kämpaglöd och goda moral får upp även lagets egen moral.

Med det sagt är det inte bara spelarna som behöver ha pannben – även tränarnas inställning är otroligt viktig i ett underläge. I stället för att skälla och skuldbelägga gäller det att peppa och motivera. Med det sagt avslutar vi med Christer Abrahamssons gyllene peptalk ”Kom igen grabbar, dom har också en dålig målvakt”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar