torsdag 10 februari 2022

Jupiler Pro League bjuder på en intressant match under fredagskvällen

Den belgiska högstaligan som kallas för Jupiler Pro League är en liga som jag följer väldigt noggrant då det ofta är underhållande matcher med anfallsglad fotboll från de flesta av gängen i serien. Under fredagen ska där spelas en intressant match där mycket talar för en ganska målrik batalj. Jag har därför riktat mina blickar till målmarknaden och ett 1,83 odds.


Match: Seraing - Antwerpen

Start: 20:45 (11:e februari)

Speltips: Över 2,5 mål

Odds: 1,83

Insats: 3/5 units

Spelbolag: Unibet

Resultat: FÖRLUST !!! Antwerpen vinner med 0-1.

Nykomlingen har det väldigt tufft

Seraing, som är nykomlingar i Jupiler Pro League till den här säsongen, kämpar nere i botten av tabellen och i dagsläget hittar vi laget på en negativ kvalplats med 23 inspelade poäng på 26 matcher. Det är endast Beerschot som har ett otrevligare facit med 13 pinnar. Det är framförallt defensiven som inte har fungerat under säsongen och det skvallrar 52 insläppta mål om. Det blir i snitt 2,0 mål i eget nät varje match och det är givetvis ingenting som håller i den här ligan.

Tittar vi närmare på lite intressant målstatistik så har Seraings matcher gått över 2,5 mål i 62% av fallen och tittar vi på hur det har gått när Seraing har mött topplag har det sett ut på följande sätt:

4-2 förlust mot Royal Union
3-0 förlust mot Genk
3-0 förlust mot Anderlecht
2-1 förlust i bortamötet mot Antwerpen
0-4 förlust mot Royal Union
0-5 förlust mot Anderlecht
3-2 förlust mot Club Brugge
3-4 förlust mot Anderlecht i belgiska cupen

Man kan enkelt konstatera att Seraing absolut inte hänger med i svängarna när bättre motstånd står på andra planhalvan och då Antwerpen tillhör toppskicket som dessutom jagar Royal Union för att sno åt sig ligatiteln så kommer detta att bli en tuff match för hemmalaget.

Antwerpen är revanschsugna efter förlusten senast

Chansen att knapra in på Royal Unions försprång fanns (då man mötte varandra) i förra omgången men då kunde tyvärr inte Antwerpen prestera på sin hemmaplan och förlusten skrevs till 0-2. Nu är avståndet upp till serieledarna hela 10 poäng men än är inte loppet kört då där är 8 matcher kvar att spela av säsongen. Givetvis blir det väldigt komplicerat att nå upp till förstaplatsen men jag är säker på att Antwerpen kommer att göra ett rejält försök och då krävs sannerligen 3 poäng mot ett sånt här motstånd.

50% av Antwerpens matcher har slutat med över 2,5 mål och det är ingen supersiffra att luta sig emot men här måste man ta till sig vad det är för motstånd man möter och då gillar jag 1,83 oddset starkt på överspelet. Alternativet kan vara att köra Antwerpen över 1,5 mål till fint odds om man tror på en 0-2 vinst men så som jag ser det är över 2,5 mål det bästa i den här matchen. Seraing kan absolut knåpa in 1 mål eller 2 med lite tur och tittar man även lite närmare på det första mötet lagen emellan var det en riktigt anfallsglad tillställning. Statistiken var:

3 mål
30 målchanser
8 skott på mål
13 skott utanför mål
16 hörnor

Mer behöver inte sägas. Som sagt, här talar mycket för en målexplosion! Eller, iallafall minst 3 mål ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar