tisdag 11 maj 2021

Topptipset 11 maj + matchanalyser

Topptipset är ett ganska trevligt spel ifrån Svenskaspel som jag ofta brukar lira och även vinna på. Idag hade jag tänkt att ge min syn på hur kupongen ska lösas på bästa möjliga sätt och förhoppningsvis blir det succé.

Då kör vi!


Match 1: Manchester United - Leicester

Tuffa tider för United just nu då 3 matcher ska spelas inom loppet av 5 dagar. Efter kvällens match så väntar Liverpool redan på torsdag och om inte Ole Gunnar Solskjaer är helt borta så lär han rotera ganska friskt ikväll. Man United har säkrat Champions League plats och har således inte jättemycket att spela om längre. Med rotation att vänta från hemmalagets sida och ett Leicester lag med mer motivation (jagar CL plats) så vågar jag inte plocka bort något tecken.

Mitt tips: 1X2


Match 2: Southampton - Crystal Palace

Då Fulham förlorade gårdagerns match mot Burnley med 0-2 så kan Southampton andas ut då kontraktet är säkrat tills nästa säsong. Även Palace är på säker mark med 3 matcher kvar att spela så den här matchen betyder ingenting förutom äran. Svårt att hitta någon vinnare när så är fallet så jag gör det enkelt och helgarderar.

Mitt tips: 1X2


Match 3: Öster - GIF Sundsvall

Öster stod för en otrolig förlust i sin senaste match mot GAIS. Laget hade en 0-2 ledning efter 83 minuter och bra kontroll över matchbilden men sen gick allt snett. När domaren blåste av så hade GAIS vänt till 3-2 och det resultatet speglade inte matchen för fem öre. Med sådan otur brukar retroaktiv utdelning komma i nästa match och mot ett GIF Sundsvall som sett tröga ut i inledningen av säsongen så gillar jag starkt den raka 1:an till runt 40%. Fint spelvärde så absolut värt en chansning.

Mitt tips: 1


Match 4: Napoli - Udinese

När det bästa laget både har hemmaplan och motivation samtidigt som man möter ett lag vars säsong är över så borde det vara en klar 1:a på förhand men Udinese har visat upp fina kämpartakter på slutet. Här känns det inte fel att ta med "rensarkrysset" men det kommer självfallet att vara stor dominans ifrån Napoli hela matchen. Att Udinese skulle lyckas vinna anser jag osannolikt så tvåan tänker jag inte ens på.

Mitt tips: 1X


Match 5: Levante - Barcelona

Efter att Barca inte lyckats få hål på Atletico Madrid hemma på Camp Nou så ser vägen till en ligatitel ganska komplicerad ut. Men för att lyckas lär man inte kunna bränna fler poäng med 3 matcher kvar att spela och mot Levante, som har säkrat sitt kontrakt, ska man bara vinna. Allt annat vore en ofattbar skräll så här bör man inte göra det så svårt för sig trots enorm procent på den raka tvåan.

Mitt tips: 2


Match 6: Osasuna - Cadiz

En betydelselös match där jag utgår ifrån Osasunas hemmastyrka samt att Cadiz har en hel del spelare både avstängda/skadade. Inget utav lagen hade nog blivit alltför besvikna vid delad pott så 0-0 eller 1-1 känns som logiska resultat. Ett X hade inte alls varit fel att krita ner men 1X känns otroligt safe så det väljer jag.

Mitt tips: 1X


Match 7: Elche - Alaves

Dagens drag ifrån min sida. Superviktig match för båda lagen i bottenstriden och här kan det mycket väl avgöras vilka som åker ut när säsongen ska summeras. Alaves är för tillfället i bättre form men bortaspelet skrämmer inte precis slag på motståndare. I sina 10 senaste bortamatcher så har man raden 0-3-10 med cupen inräknad. Nu tillåts ju som bekant inga supportrar på arenan men Elche är trots allt svårtuggade hemma på Estadio Manuel Martinez Valero. Detta är en match som har alla tendenser till att bli riktigt "grisig" då den gäller så pass mycket men när krutröken har lagt sig så tror jag att Elche står som segrare.

Mitt tips: 1


Match 8: Basel - Lugano

En mycket svårtiappad match och genom åren har jag haft stora bekymmer när just Lugano har varit inblandade så detta är en självklar helgardering på min kupong. Men värdet ligger helt klart på X2 om man vill nöja sig med en halvgardering.

Mitt tips: 1X2


För att summera, 3 helgardeingar samt 2 halvgarderingar kostar 108 kr att lämna in och detta känns som oerhört stark kupong på förhand. Som alltid :)

EDIT: 4 rätt gav ingen jackpot 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar