torsdag 2 maj 2024

Snöboll 1: Marseille och Roma har goda chanser till att göra mål


En snöboll kan vara en rolig grej att pröva på lite då och då när det gäller betting. Att börja med en liten summa pengar som man sedan ska försöka få att växa sig större kan vara ganska så spännande men det är inget jag testar speciellt ofta. Men ikväll ska jag göra ett ärligt försök då jag har en stark tro på att båda hemmalagen i Europa League ska ha goda chanser till att hitta nätet minst 1 gång under 90 minuter.

Snöboll 1Roma har varit oerhört stabila efter att José Mourinho försvann

Där finns nog inte ett enda Roma fan i världen som saknar José Mourinho som tränare. Visst, ofta kunde det vara vägvinnande fotboll men jag vill ändå säga att han förstörde Roma som lag med sitt fruktansvärt defensiva fotbollstänk. Det var många gånger olidligt att kolla på men efter att Roma legendaren Danielle De Rossi har tagit över rodret så har Roma också förvandlats till ett helt nytt fotbollslag med ny energi och glädje.

Lukaku var ett osäkert kort inför den här matchen men enligt rapporter så ska han ha fått grönt ljus för att medverka och det tillför såklart extremt mycket i det offensiva spelet. Tillsammans med Dybala och El Shaarawy så går inga motståndare säkra.

Roma har under säsongen 2023/2024 spelat 24 hemmamatcher (i samtliga tävlingar) och man har lyckats att göra minst 1 mål i 100% av fighterna. Är det något lag som ska kunna bryta den här fina sviten så är det just Bayer Leverkusen men med tanke på att detta är semifinal 1 av 2 så måste Roma verkligen gå för att göra mål och helst vinna matchen. Att t.ex ha 0-0 eller en 0-1 förlust med sig ner till Tyskland i returmötet är som att skriva under sin egen dödsdom. Det bör bli en tight match men jag gillar oddset på att italienarna hittar nätet minst 1 gång.

Marseille är otroligt starka hemma på Stade Vélodrome

Jag trodde att Marseille skulle få respass ut ut Europa League när Benfica stod för motståndet men efter ett gastkramande straffavgörande så kunde man till slut kvittera ut sin semifinalbiljett. Fransmännen lever mycket på sin hemmastyrka och man har också ett giftigt offensivt vapen till sitt förfogande i form av Pierre-Emerick Aubameyang som gör mål stup i kvarten känns det som. Jag tror nog inte att särskilt många blir förvånande om han krutar in en boll ikväll.

På sina 15 senaste hemmamatcher så har Marseille endast blivit nollade i 7% av fighterna och ser vi till hela säsongen så är det bara Toulouse, Lille och PSG som har lyckats att hålla nollan mot Marseille på bortaplan. I Europa League har minst 1 mål prickats in i 100% av fallen på Stade Vélodrome.

Inför kvällens fajt saknar Marseille en del spelare så som Chancel Mbemba, Valentin Rongier, Bamo Meite, Quentin Merlin, Ismaila Sarr och Samuel Gigot. Detta är spelare av en mer defensiv karaktär så det bör inte påverka det offensiva spelet alltför mycket under matchens gång.

Atalanta är helt klart ett lag att ha respekt för men den här bortamatchen lär bli oerhört tuff! I Serie A har man snittat 1,47 insläppta mål hittills under säsongen och mot ett Marseille som lyckats göra 8 mål på sina 5 senaste kamper borde det bli problem att hålla nollan intakt i Frankrike.

Snöbollsdubbeln betalar oddset 1,80 på Bethard och det är fullt godkänt i mina ögon. Hur stor summa jag ska försöka komma upp i innan snöbollen avslutas har jag inte riktigt bestämt än men minst 1000 SEK är iallafall tanken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar