tisdag 7 maj 2024

Bolton - Barnsley: En underhållande och offensiv match är att vänta

Dags för semifinal 2 mellan Bolton och Barnsley där en plats i playoff finalen till Championship står på spel och när Randell Williams satte dit 1-3 till Boltons favör i matchminut 94 i första matchen så var det minst sagt blytungt för Barnsleys del. 1-2 hade varit hanterbart men att komma till Toughsheet Community Stadium och vända på ett 1-3 underläge lär bli otroligt komplicerat för Martin Devaneys mannar. Bolton var nämligen det bästa hemmalaget i grundserien med 15-5-3 som facit så det lär bli en rejäl utmaning.

Men ingenting är omöjligt och Barnsley har självklart inte gett upp hoppet än även fast det kommer bli tufft. Att man skulle lyckas vinna ikväll ser jag inte som något troligt scenario men där finns ingen tvekan om att laget kommer att bjuda på kamp då detta kan vara den sista matchen för säsongen. Man måste gå på offensiven och även då automatiskt blotta sig bakåt så den här fighten har alla ingredienser till att bli en mycket underhållande och sevärd match där båda lagen lär gå framåt. Trots att Bolton har 1-3 med sig från första mötet så lär det inte bli någon superdefensiv och spela på resultatet. Det ligger inte i Boltons natur den här säsongen då laget öst in 86 baljor på 46 matcher! Ett snitt på på ungefär 1,87 gjorda mål/match.

Det självklara spelvalet till den här matchen hade varit Ö2,5 mål och/eller båda lagen gör mål och oddsen på dessa båda marknader är runt 1,65. Chansen för mål får anses god men då vi även har två lag som vanligtvis producerar väldigt många hörnor så känns hörnmarknaden aningen hetare och till ett högre odds i jämförelse med målmarknaden. Just därför väljer jag att kasta in polletter på följande spel:

Speltips: Över 10,5 hörnor

Odds: 2,00

Insats: 3/5 units

Matchstart: 21:00

Spelbolag: Bet365

Här nedanför är några anledningar till varför jag tycker ett hörnspel är intressant:

  • Bolton var ett galet offensivt hemmalag under grundserien med 52 mål på 23 matcher och deras hemmamatcher hade även ett genomsnitt på 11,26 hörnsparkar.
  • I 83% av hemmamatcherna gick Bolton över 4,5 hörnlinan och i 74% av fallen klev man även över 5,5 linan.
  • Bolton har under säsongen haft ett snitt på 7,09 laghörnor på hemmaplan. 
  • Barnsley skapade 6 hörnor i hemmamötet (11 totalt i matchen) men förlorade matchen med 1-3. Nu måste laget gå på en rejäl offensiv för att jaga mål och detta borde resultera i ett antal hörnor.
  • Barnsley har under säsongen skapat i snitt 4,96 laghörnor på bortaplan men man har också då släppt till i snitt 6,09 hörnor/match. 
  • I 57% av Barnsleys bortamatcher så har laget klivit över 4,5 hörnlinan och totalt sett har Barnsleys bortakamper innehållit i snitt 11,04 hörnor/match.
  • Match 2 i ett returmöte har oftast en tendens till att bli ganska så öppen och med tanke på att första matchen slutade 1-3 så är chanserna goda till att detta blir böljande fotboll från båda lagen.
  • Tittar vi även lite snabbt på mötet i grundserien (i februari detta året) med Bolton som hemmalag så kan vi konstatera att Bolton vann hörnmatchen med hela 12-3. Slutresultatet skrevs då till 1-1.
Den största risken med att investera pengar på totala hörnor till kvällens fight är att Bolton tidigt gör 1-0 och kanske även 2-0. Då går nog luften ur Barnsley grabbarna men jag tror och hoppas att vi slipper ett sådant otrevligt scenario. Hur som helst, att vi får se minst 11 hörnor mellan dessa båda lagen med tanke på vilka förutsättningar som råder tycker jag är ett fint spel med medelinsats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar