torsdag 10 mars 2022

Upplagt för mål i Europa Conference League

Under torsdagskvällen så är det dags för åttondelsfinalerna i Europa Conference League att kickas igång med de första mötena lagen emellan och jag har tagit sikte på en av matcherna där Bodö/Glimt tar emot AZ Alkmaar hemma på Aspmyra Stadion i Norge. Det är två lag i mycket fin form för tillfället och jag har svårt och se att den här matchen skulle bli målfattig med tanke på vilka offensiva krafter som ställs mot varandra.

Match: Bodö/Glimt - AZ Alkmaar

Start: 21:00

Speltips: Över 2,5 mål + Båda lagen gör mål

Odds: 2,05

Insats: 3/5 units (3% av spelkassan)

Spelbolag: Nordicbet

Resultat: VINST ! Bodö/Glimt vinner med 2-1.

Toppform hos norrmännen!

Bodö/Glimt har har minst sagt visat upp en oerhörd stabilitet under en längre tid. Faktum är att laget inte har förlorat en tävlingsmatch sedan förlusten mot Prishtina den 5:e auguisti 2021 och det innebär en förlustfri streak på 28 matcher! Det är ett lag i stor harmoni och det kan man verkligen se när man tittar på deras matcher där offensiven nästan alltid fungerar prickfritt. Det såg vi inte minst mot Roma i gruppspelet där italienarna krossades på bortaplan med hela 6-1 !

Bodö/Glimt hade inte några större bekymmer i förra utslagsomgången där man ställdes mot Celtic. 1-3 i Skottland följdes upp med en säker 2-0 seger hemma i Norge och håller man samma kvalite i dagens match borde AZ Alkmaar få det svettigt. Inget nytt på frånavarolistan förutom långtidsskadade Sondre Sörli så man kan ställa upp med bästa tänkbara manskap i dagens kamp.

Alkmaar har verkligen hittat rytmen

Efter en trevande inledning på säsongen där absolut ingenting stämde för AZ Alkmaar så är det inget understatement att holländarna har hittat tillbaka till gamla goda takter igen. Bortser vi från cupförlusten mot Ajax i KNVB Beker så är Alkmaar obesegrade i 19 tävlingsmatcher och precis som för Bodö/Glimt så sprudlar det offensiva spelet där målen trillar in på löpande band.

AZ tog sig lekande lätt förbi gruppspelet i ECL men med tanke på att motståndarna var Randers, Jablonec och Cluj så var det ärligt talat ingen större värdemätare. På 6 matcher släpptes endast 3 mål in och det är såklart något som talar emot mitt valda spel men som sagt, motståndet höll inte precis toppklass.

Endast Fredrik Midtsjö (22 matcher den här säsongen, mittfältare) ser ut att saknas som är av någon större betydelse för Alkmaars del.

Summering

När det gäller match 1 av 2 är det alltid lurigt med målspel. Hur offensiva kommer egentligen bortalaget att vara ? Hur mycket är hemmalaget redo att riskera framåt för att få med sig ett bra resultat till returen ? Frågorna är många men när två lag som är i toppform ska möta varandra där båda dessutom är fruktansvärt anfallsinriktade så har jag oerhört svårt att se en trist och defensiv match framför mig. Det ligger liksom inte i lagens natur att lira på detta sättet.

Just därför giller jag starkt oddset 2,05 på Över 2,5 mål + Båda lagen gör mål och i min värld är det värt att kasta in 3/5 units i leken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar