lördag 23 oktober 2021

Toppmöte i MLS

Lördagskvällen bjuder på många fina fotbollsmatcher runt om i världen och jag väljer att ta ställning i en av dessa som vi hittar i USA. Det vankas nämligen toppmöte mellan förstaplacerade Seattle Sounders och andraplacerade Sporting Kansas City. Det är en väldigt viktig match i jakten på den åtråvärda förstaplaceringen som ger en kvartsfinalplats till MLS slutspelet och då det känns lurigt att gissa utgången i matchen så ger jag mig istället in på hörnmarknaden som bjuder in till spelvärde.

Match: Seattle Sounders - Sporting Kansas City

Start: 21:30

Speltips: Kansas City Över 4,5 hörnor 

Odds: 1,87

Insats: 3/5 units

Spelbolag: Unibet

Resultat: FÖRLUST !

Seattle Sounders leder med 6 poäng

Inför kvällens match så hittar vi Seattle på 58 inspelade poäng med 30 matcher spelade. Det innebär att laget totalt har 4 matcher kvar att spela i grundserien innan det är dags för den rafflande slutspelsstriden om vilket lag som kommer att bli MLS mästare. En vinst ikväll och förstaplatsen är så gott som cementerad men vid en eventtuell förlust så kommer det att endast skilja 3 poäng mellan Kansas City och Seattle och då har Kansas också en match mindre spelad i nuläget.

Så det är ingen underdrift och säga att kvällens toppmöte gäller extremt mycket. Både spelare och fansen kommer att  vara på tårna från minut 1 och jag förväntar mig en underhållande match med en hel del målchanser.

Kansas City skapar mest hörnor i MLS

Har du som läser detta fortfarande inte kollat på någon MLS match där Sporting Kansas City har lirat så borde du göra just detta. Det är ett lag som inte bryr sig särskilt mycket om det är hemma eller bortaplan utan man kör på med en rejäl offensiv i samtliga sina matcher och detta har resulterat i massvis med hörnor.

Kansas har snittat 6,4 hörnor i sina matcher den här säsongen och det är det högsta snittet i ligan. Tittar vi även på hur många hörnor som motståndarna Seattle släpper till i sina matcher så landar siffran på 5,3 som är åttonde sämst i den så kallade "hörnligan".

Att Sporting Kansas skulle lyckas besegra serieledarna på bortaplan ser jag inte som omöjligt, men inte heller särskilt sannolikt. Men då man besitter en grym offensiv som jag redan påtalat så ska man ha oerhört goda chanser att fixa minst 5 hörnsparkar under 90 minuter och inte minst om man skulle ha oturen att hamna i ett tidigt underläge i matchen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar