måndag 22 november 2021

Oerhört viktig match för Djurgården i titelstriden

De flesta trodde nog att Malmö FF skulle ta en hyfsat enkel 3-poängare hemma mot Häcken i helgens match och efter 1-0 såg vägen glasklar ut. Men Häcken ville annat och krutade både in 1-1 samt 1-2 innan Malmö kunde fastställa slutresultatet i den 85:e minuten till 2-2. Otroligt onödigt poängtapp men detta har i sin tur gett bensin i Djurgårdens tank! 

Malmö är för tillfället serieledare men Djurgården ligger endast 2 poäng efter med 1 match mindre spelad. Det är därför upplagt för en fantastiskt spännande match under måndagskvällen på Platinumcars Arena och efter att ha analyserat matchen så väljer jag att ge mig in på hörnmarknaden.


Match: Norrköping - Djurgården

Start: 19:00

Speltips: Djurgården Över 4,5 hörnor

Odds: 1,65

Insats: 3/5 units

Spelbolag: Unibet

Resultat: ENKEL VINST !!!

Klicka här för fler bettingtips samt sports trading spel

Norrköping i ingenmansland i tabellen

Norrköping är garanterat inte nöjda med sin säsong. En sjundeplats i tabellen och de sista 3 matcherna kommer inte att betyda någonting. Laget kan inte nå en Europaplats och avståndet till bottenskicket är tryggt så nu har man "bara" äran att spela för i resten av matcherna. Den mediokra säsongen beror helt klart på skador och dessa skador har tyvärr drabbat viktiga pjäser så nu är det bara till att avsluta snyggt och börja ladda för nästa säsong istället.

Men en sak är säker. Peking kommer INTE att göra det lätt för guldjagande Djurgården och på hemmaplan gör man nästan aldrig en dålig match. 8-3-2 med endast 14 insläppta på Platinumcars Arena vittnar om detta och faktum är att bara 3 lag har släppt in mindre mål än Norrköping på hemmaplan under säsongens gång. Laget har även inte heller förlorat hemma på 6 matcher.

En tuff uppgift väntar för Djurgården

Som sagt, nu när Malmö FF tappade poäng så kan Djurgården gå upp i serieledning vid en eventuell vinst så vi lär få se rejält påkopplade spelare från minut 1. Allt annat vore anmärkningsvärt. Formen är där inget fel på då man tagit två livsviktiga 1-0 segrar mot Örebro och Halmstad så defensiven är vass men historiskt sett så har Djurgården alltid haft bekymmer när de mött Norrköping på bortaplan. På de 8 senaste bortamatcherna så har man endast 2 vinster och det lär bli ännu en tuff match ikväll för stockholmarna.

Målmarknaden känns korrekt värderad så inget som sticker ut där men då det mesta talar för att Djurgården kommer att få kämpa stenhårt för en eventuell vinst så bör de ha extremt goda chanser att skapa minst 5 hörnor på 90 minuter. Här är ett par punkter om varför jag tror det:

  • I sina 6 senaste matcher mot Norrköping har 4,5 hörnlinan klivits över.
  • Djurgården snittar 6,2 hörnor/match den här säsongen.
  • Norrköping har släppt till i snitt 4,9 hörnor/match den här säsongen.
  • Norrköping lär bjuda upp till kamp så risken är stor att Djurgården kommer att behöva jaga ett vinstmål en längre tid och dessutom anser jag chansen relativt stor att man hamnar i underläge någon gång.
  • Norrköping kan spela avslappnat och kommer då möjligtvis bjuda på lite mer i defensiven som då kan rendera i hörnsparkar.

Oddset 1,65 är inget supersexigt odds och här finns inget jättevärde men med tanke på förutsättningarna så känns det helt rätt att kasta in 3/5 units.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar