tisdag 30 juni 2020

Stryktipset fakta

Stryktipset är en av Sveriges absolut populäraste spelformer. När det kommer till fotboll så är det överlägset den populäraste spelformen. Det finns flera anledningar till att det är så populärt men för att nämna tre specifika anledningar. Innovationen spelar en stor roll, det må vara ett gammalt spel som har varit med länge men faktum är att det är unikt. Det finns inget annat spel som är lika konsekvent och har så pass många egenskaper.

13 matcher är unikt men sättet man kan kombinera sitt spel på är gigantiskt. Allt från att spika sina favoriter till att ha med de största skrällarna är något unikt. Det finns tusentals olika kombinationer och strategier att välja mellan när man sätter ihop en rad till Stryktipset. Tillsammans med de andra verktygen som Stryktipset erbjuder vid spel, så som reducerat system till exempel, så är det inte svårt att förstå varför det är så populärt.

Stryktipset historia

Historian bakom Stryktipset och dess plats i det svenska folkhemmet är också en betydande del av dess framgång. Ända sedan 1930 har man kunnat spela på Stryktipset i Sverige i olika former. Hur det har sett ut genom åren har varierat men i någon form har man kunnat spela väldigt länge i Sverige. 1934 startades AB Tipstjänst under Per-Albin Hanssons regering för att få kontroll på det svenska spelandet samt att få in välbehövliga skatteintäkter.

I den första formen av Stryktipset lämnades en rad in med samma koncept som idag, 13 matcher att tippa. Skillnaden var att en rad då kostade 25 öre, idag kostar en rad istället 1 krona. Den här kontinuiteten och populariteten som Stryktipset utstrålar har kunnat spelas över flera generationer och man har där med befäst sin ställning i Sverige. Än idag står man starka som ett av de största spelalternativen i Sverige.

Stryktipset Jackpot

En stor bidragande faktor till spelets stora popularitet och omsättning är jackpoten. I återkommande omgångar så finns det jackpottar man kan spela för. Jackpot vid en omgång höjer upp vinstsumman. Vid ensam segrare så kan man vinna jackpoten, alltså ensam på 13 rätt. Summan av jackpoten varierar från omgång till omgång men har gått upp till summor av 10 miljoner kronor. Den här vinsten är den som de flesta spelare går efter. 10 miljoner i vinst är något som attraherar spelare och är relativt unikt.

Det finns givetvis andra spel som genererar 10 miljoner i vinstpengar men om vi räknar bort lottospel och håller oss till spel där man ska pricka in vinnaren så är Stryktipset tillsammans med en del travsport ensamt om att erbjuda dessa vinstsummor i Sverige. Den här jackpoten lockar till sig många spelare som vill kunna pricka in den ensamma vinstraden för att sen plocka hem 10 miljoner kronor.

Stryktipset format

I Stryktipset gäller det att pricka in så många rätt som möjligt på 13 matcher. Man kan välja mellan att matchen ska bli hemmavinst, oavgjort eller bortavinst som betecknas med 1-X-2. Man väljer att spika, halvgardera eller helgardera. Beroende på hur man väljer att spela faller också kostnaden ut där efter. En helgardering är värd tre rader, halvgardering två rader och spik en rad. Så om man väljer att spela på ett utfall på varje match, bara spikar alltså, så hamnar kostnaden på 1 krona för hela systemet.

Om man har med två helgarderingar, en halvgardering och resten spikar så hamnar den totala kostnaden på 18 kronor, tre gånger tre gånger två gånger 1. Så många rader man väljer multipliceras ihop, vilket gör Stryktipset ännu svårare eftersom du måste placera dina rader väl för att systemet inte ska bli för dyrt, men ändå konkurrenskraftigt mot resterande system som har lämnats in.

Stryktipset resultat

När alla matcher är avslutade så sammanställer man sitt system för att se hur många rätt man har fått. Man vinner pengar på 13,12,11 och 10 rätt. Utdelningen består av cirka 70% av omsättningen. Mest pengar vinner man desto fler rätt man har av 13,12,11 och 10. Ju färre man är på 13 rätt desto mer vinner man. Det kan därför vara smart att slänga med en del skrällar i sitt system om man vill gå för de stora pengarna.

Om man enbart spelar på favoriter är det större chans att man får 13 rätt. Risken är dock att många andra också lär ha 13 rätt i så fall. Det betyder säkert att det blir någon form av utdelning på 13 rätt men den kan förväntas vara ganska blygsam. För att kunna vara med och slåss om de stora pengarna med många rader så är spela tillsammans ett utmärkt verktyg.

Spela tillsammans stryktipset

Att spela tillsammans med vänner eller familj är något som är populärt hos Svenska Spel och framförallt på Stryktipset. Att spela tillsammans betyder precis vad det heter. Man köper en andel i ett valfritt system för att sen slå ihop alla andelar till ett gemensamt system. På så sätt får man en större kassa att spela för. Detsamma gäller vid vinst, man vinner så stor andel man har av systemet. Vanligt med andelar är att man har 10 andelar i ett system. Om man har en andel och systemet vinner så får man 10% av vinsten. Hos Spelcash kan du enkelt hitta andelsspel från t.ex Stryktipset men här erbjuds även dagligen gratis speltips från fotbollens värld.

Andelar är populärt med kollegor och med bekanta. Det finns även experter som man har möjlighet att följa och köpa in sig i deras system. Allt detta sker digitalt via Svenska Spels app som gör det omöjligt med bedrägerier eftersom vid vinst så betalas vinsten ut till ditt spelkonto direkt. Allt är väldigt smidigt och enkelt att följa i appen. Allt från hur systemet ser ut, till hur många andelar man har och hur kupongen utspelar sig över 90 minuter av fotboll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar