sportbloggar.info

fredag 6 mars 2020

Skillnaden mellan MLS och Europeiska ligor

Människor väljer att investera sin tid på olika saker; olika personligheter har olika intressen, som kan variera från mycket unika till de som delas av en större publik. Fotboll är definitivt en av dem, med uppskattningsvis 3,5 miljarder fans runt om i världen.


Det finns hundratals ligor över hela världen, och den högst rankade i Nordamerika är definitivt MLS. Många fans väljer att se på matcherna live, och vissa gör sin upplevelse mer spännande genom att använda olika tjänster, som bettingappar, för att stödja sina favoritlag.

Vad är MLS?

Även om fotboll inte verkar vara så populärt i staterna, har MLS faktiskt det tredje högsta publikdeltagandet per match, direkt efter NFL och MLB, och överträffar NBA och NHL.


I starten var det lite svajigt för ligan att komma igång, eftersom de försökte implementera regler för att göra sporten mer amerikansk, bland annat installerades en nedräkningsklocka. Efter att ha misslyckats med att locka en större publik med förändrade regler accepterade MLS äntligen de internationella reglerna 2003.

Hur skiljer sig MLS från europeiska ligor?

Som vi nämnde fanns det en idé att "amerikanisera" sporten, som inkluderade förändringar som skulle skapa en tydlig skillnad mellan Europeiska matcher och de som spelades i Amerika. En annan intressant egenskap hos ligan är att den var stängd för internationella spelare under en längre tid, tills den internationella spelarregeln implementerades. Då tilläts internationella fotbollsstjärnor i MLS, inklusive stjärnor som David Beckham och Thierry Henry.

Hur är nivån i jämförelse?

När det gäller kvaliteten på spelet är europeiska ligor beroende av varandra för att ligan ska hålla en jämn nivå, vilket gör att ligorna och deras respektive klubbar förbättrar och upprätthåller en viss kvalitet. Det är något som MLS definitivt saknar.


Dessutom skulle vissa till och med hävda att MLS kan ses som en välbetald semester för åldrande europeiska stjärnor, eftersom det är mycket mindre belastning. Och med hänsyn till statistiken, skulle det vara mycket svårt för MLS-lag att möta några av de bästa europeiska klubbarna som Juventus, Paris Saint-Germain, Barcelona, etc. Men detta betyder inte heller att man inte borde vara intresserad av MLS-spel.


Tvärtom. MLS erbjuder fartfyllda bettingmöjligheter och maximalt med underhållning. Idag kan du satsa på MLS hos bland annat snabbare, som erbjuder flera oddsmöjligheter för varje match.

Slutsats

Att jämföra MLS med någon av de bästa europeiska fotbollsligorna skulle leda till en stor nackdel för den amerikanska sidan av debatten, men vi måste ta hänsyn till att ligan är relativt ung och fortfarande utvecklas. Det vore oklokt att göra några bedömningar i detta tidiga skede, eftersom MLS har potential att förbättra sig mycket, om inte att överträffa de europeiska fotbollsligorna i framtiden.


För fotbollsälskaren är det därför logiskt att hålla ett öga på ligan på andra sidan Atlanten. Här finns mycket att se och mycket att lära.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar