tisdag 31 maj 2016

Hela Europa har fotbollsfeber

Även om fotboll är en av de största sporterna i världen råder det utan tvekan en ännu högre fotbollsfeber än någonsin. Till och med de som i vanliga fall inte följer matcher och tabeller är intresserade. När det är ett världsmästerskap, eller som i det här fallet ett stundande europamästerskap, lockar det till folkfest i samtliga deltagande länder, vilket såklart leder till roliga fansevent.

Svensk fotboll är mer spännande än någonsin

Men det är ju inte bara fotbolls-EM som stundar. Den 28 maj är det Champions League final, Real Madrid mot Atlético Madrid, och det kommer utan tvekan att bli en jämn och hård match. Men final betyder avslut, och även om de flesta internationella serier nu har nått sitt slut så har de svenska bara börjat. För att alltid hålla dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden kan du på Bet365 läsa om alla de senaste fotbollsnyheterna samt ta del av all sportsbetting som kommer att erbjudas under sommaren, och resten av året för den delen med.

Malmö FF ligger just nu 1:a i allsvenskan, vilket är till stor glädje för alla experter som har Malmö som favoriter för att bli svenska mästare. För Malmö stundar just nu en match mot Östersund innan allsvenskan tar uppehåll för EM. Allsvenskan har varit väldigt händelserik sedan starten i april och det har redan blivit anmälningar till disciplinnämnden och det har om vart annat värvats nya spelare. Senast i raden att värvas är Rasmus Lindgren som går till Häcken. Lindgren har i över 10 år varit proffsspelare i Holland, men den tidigare Landskrona-spelaren, 31 år, är nu redo att vända tillbaka till Sverige.


(Just nu är siktet inställt på Frankrike och fotbollsfebern bara stiger och stiger. Bilden hittas här.)

Huvudeventet är självklart Europamästerskapet, och lite OS

Men vad det pratas om mest just nu är ändå EM. I skrivande stund är det drygt två veckor kvar till avspark mellan Frankrike och Rumänien på Stade de France i Paris. Det är även på den arenan som allt kommer avgöras den 10 juli. Eric Hamrén har presenterat sin startelva och det är med blandade känslor som Sverige kommer att möta Irland, Italien och Belgien. Storfavoriter att vinna hela EM är fransmännen själva, tätt följt av Tyskland. Det återstår att se hur det kommer gå i matcherna, men en sak är säker: sommaren kommer att sparkas igång med en fotbollsfest som heter duga.

Men man blickar även till OS i Rio. Nu i dagarna har Zlatan bekräftat att han gärna skulle vilja spela ett OS. Egentligen är det inte herrlandslaget som åker till Rio, utan U21-laget. Men, reglerna säger att man får ha med sig max 3 spelare som är äldre än 21 år. Dock är ingenting bestämt, men Ibrahimovic berättar att han finns med på listan över äldre kandidater och nu får vi bara vänta och se hur start-truppen kommer att se ut. Det svenska damlandslaget kvalade till OS tidigare i vår och efter att deras grupp presenterades så ser det just nu ut som att svenskorna har en chans till medalj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar