måndag 9 oktober 2023

Vilka 3 punkter är viktiga att tänka på när man vill börja med sports betting ?

Fotboll är en av världens största sporter och intresset är gigantiskt stort såväl när det gäller att själv vara aktiv inom idrotten eller att försöka vinna en slant genom att lägga ett bet på en fotbollsmatch. Båda sakerna kan vara otroligt roliga ur ett underhållningsperspektiv och det kan jämföras med free spins hos spelsson som också har ett högt underhållningsvärde då man inte är tvungen till att satsa sina egna pengar men ändå ha chansen att vinna stort. 

Är man istället redo att satsa sina egna pengar när det gäller fotbollsbetting så finns där en hel del att tänka på när det kommer till fördelar och nackdelar och här nedanför går jag igenom de 3 viktigaste punkterna för att kunna bli en vinnande spelare i längden. För en sak är säker, ingen kan vinna 100% av sina spel utan allt handlar om att på längre sikt få sin bankrulle att växa sakta men väldigt säkert. Klarar man inte av detta så är sports betting ingenting för dig.

Mina 3 viktigaste punkter inom betting


1. Spela alltid för pengar som du har råd att förlora.

Detta borde egentligen inte behöva sägas högt utan vara en självklarhet för alla människor men många prioriterar faktiskt bort räkningar, mat, hyra osv för att kunna ha råd med att spela. Detta är givetvis helt fel och tänker man i dessa banor finns risken att man har ett spelberoende och då finns hjälp att få. Istället så ska alla livets nödvändigheter betalas före allt annat och efteråt så kan man se hur mycket man har kvar av sin månadslön och avsätta en del för betting och casino spel. Som jag nämnde lite högre upp i denna text, det ska framförallt vara för underhållningens skull som man spelar och inte för att man måste vinna pengar.

2. Jaga aldrig förluster

Har man inte så stor erfarenhet kring betting och det börjar gå dåligt en tid (för alla kommer att ha förlust streaks) så är det lätt att tappa fotfästet och börja satsa mer än man är bekväm med för att jaga ikapp sina förluster. Detta är ett klassiskt misstag som många nybörjare gör och med största möjliga sannolikhet så kommer du att förlora ännu mer pengar i snabb takt. Hamnar jag själv i en bad streak så är det allra bästa att fokusera på något helt annat. Stäng av laptopen och/eller smartphonen och gör något helt annat som att ta en en promenad, läs en bok eller laga en god maträtt som du gillar. Återkom därefter med nya krafter och hitta bra spel med stort värde i så kommer den negativa formen att vändas till något positivt inom snar framtid.

3. Satsa aldrig mer än 5% av din totala spelkassa

Det kvittar om du har hittat världens säkraste spel eller ett tokhögt odds i jämförelse med hur sannolikt utfallet är så ska du aldrig någonsin satsa mer än 5% av din totala rulle. Detta ska vara ditt maxbet och du ska inte heller lägga många sådana per år. Men vissa gånger så kan man hitta spelbolag som inte riktigt hunnit med att justera sina odds då det exempelvis blivit skador/sjukdomar i ett lag och är man då snabb så kan man spela till ett högt odds som garanterat kommer att sjunka innan matchstart. Vid såna sällsynta fall så kan det motivera ett maxbet och då har man hittat ett riktigt fint spel med stort värde i. Annars så ska man hålla sig till 1-4% av sin spelkassa och försöka värdera sina spel på ett logiskt och korrekt sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar