måndag 2 juli 2018

Vilken underdog tar sig till VM-final?

Efter att Tyskland åkt ut redan i gruppspelet, och Spanien blivit utslagna på straffar av Ryssland, står det nu klart att det blir minst en underdog som spelar VM-final. I Sveriges slutspelsträd finns det nämligen inga förhandsfavoriter kvar längre. Istället är det Ryssland, Kroatien, Sverige, Schweiz, Colombia och England som gör upp om en plats i finalen.

Vi har tagit en närmare titt på de sex lagens chanser att nå hela vägen.

Oddsen vi har samlat nedan är tagna från Unibet. För dig som vill tippa på VM 2018 så finns det massor av andra svenska spelbolag att välja mellan, och oddsen varierar. Se därför till att jämföra vilken spelsajt som erbjuder bäst odds innan du lägger ditt spel.

Kroatien – Odds att nå final: 2.50

Det är svårt att inte vara imponerad över Kroatiens insats i VM hitintills. Laget fullkomligt dominerade Grupp D och plockade utan några större problem nio poäng, varav en av matcherna var en 3–0-seger mot Argentina.

I åttondelsfinalen ställdes kroaterna mot Danmark. Efter två snabba mål i inledningen av matchen (1–0 till Danmark i första minuten och 1–1 fyra minuter senare), så blev det inga fler – varken under ordinarie speltid eller förläning.

På straffar blev det kroaterna som drog det längsta strået och många håller nu laget som favoriter att ta sig till finalen.

- Nu kan de gå iväg och vinna hela VM, det är känslan, sa C Mores expert Anders Andersson i TV4:s sändning efter matchen.

Ryssland – Odds att nå final: 6.00

Värdlandet Ryssland fick minst sagt en kanonstart i gruppspelet: 5–0 i öppningsmatchen mot Saudiarabien följt av 3–1 mot Egypten. I sista gruppspelsmatchen blev det däremot en 0–3-förlust mot Uruguay, men 6 poäng räckte för att komma tvåa i gruppen och få en biljett till slutspelet.

I åttondelsfinalen ställdes hemmanationen mot Spanien – en av de största förhandsfavoriterna. Spanien tog ledningen tidigt i matchen, men Ryssland kvitterade på straff strax innan halvtid. I andra halvlek och i förlängningen lyckades Ryssland stå emot en massiv spansk press och ta matchen till straffar, där man till slut stod som segrare.

Med tanke på lagets fantastiska försvarsspel, i kombination med hemmastödet, så får Ryssland ses som en av favoriterna på listan att ta sig hela vägen till final.

Sverige – Odds att nå final: 15.00

Vinst mot både Sydkorea och Mexiko. Men kan Janne Andersson och co. ta sig till VM-final?

Nja, ytterst tveksam – vilket även oddsen vittnar om.

Visserligen gjorde Sverige en bra insats mot Tyskland och en kanonmatch mot Mexiko. Men nu väntar ett slutspel med flera tuffa motståndare.

På tisdag möter Sverige – Schweiz i åttondelsfinal – en match där Schweiz är knappa favoriter. Om man lyckas ta sig vidare härifrån blir det antingen Colombia eller England i kvartsfinalen. Skulle laget vinna även denna match så väntar vinnaren i matchen mellan Ryssland och Kroatien i semifinalen.

Svårt? Definitivt.

Omöjligt? Absolut inte!

Schweiz – Odds att nå final: 11.00

För att Schweiz ska nå VM-final så måste laget till att börja med slå Sverige i åttondelsfinalen. Om man lyckas med detta så väntar samma resa som Sverige har vid vinst.

Schweizarna gick vidare från gruppspelet efter en klart godkänd insats. I öppningsmatchen stod man upp bra med förhandsfavoriten Brasilien. Därefter blev det vinst mot Serbien (2–1) och oavgjort mot Costa Rica (2–2).

Värt att notera är dock att lagets två mittbackar Fabian Schär och Stephan Lichtsteiner missar matchen mot Sverige, vilket blir ett tungt avbräck för schweizarna.

England – Odds att nå final: 3.50

England har blivit laget som aldrig lyckas nå upp till förväntningarna i EM- och VM-sammanhang. I EM-slutspelet för två år sedan åkte engelsmännen ut mot Island i åttondelsfinalen, och i VM i Brasilien 2014 fick man åka hem med svansen mellan benen efter att man bara lyckats ta en poäng i gruppspelet.

Frågan är om lyckan ska vända i år?

Engelsmännen gjorde en klart godkänd insats i gruppspelet och Harry Kane leder VM:s skytteliga med fem gjorda mål.

I åttondelen ställs laget mot Colombia. Om man lyckas vinna här är chanserna goda för att man även lyckas slå ut Sverige eller Schweiz och ta sig till semifinalen.

Colombia – Odds att nå final: 8.00

Under VM i Brasilien blev Colombia laget som många supportrar kom att älska. Laget tog nio poäng i gruppspelet och nätade även nio gånger. Därefter slog man ut Uruguay i åttondelen och stod upp bra mot Brasilien i kvartsfinalen. Stjärnan i laget var James Rodríguez, som även vann VM:s totala skytteliga.

I årets VM-turnering har laget sett något knackigare ut. Det blev en överraskande förlust i öppningsmatchen mot Japan, följt av en 3–0-seger mot Polen och en 1–0-vinst mot Senegal. Åttondelsfinalen mot England kommer att bli stentuff och att Colombia skulle gå till final är en högoddsare.

Men med det sagt – bollen är rund och större under har skett i årets VM-slutspel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar