onsdag 31 maj 2017

Provar att trada binära optioner

Jag tänkte prova på att trada binära optioner eftersom det har ganska mycket likheter med sports trading. Även om det är helt skilda saker så finns det många likheter. Det är kanske många av er som inte vet vad binära optioner är för något och därför så tänkte jag berätta lite mer om det.

Vad är binära optioner ?

Binära optioner är ett finansiellt instrument som handlas precis som en vanlig option eller aktie. Den stora skillnaden är att med binära optioner så betalar du en viss summa pengar och det är denna summa pengar som du riskerar att förlora (precis som i sports trading). Du vet även om hur mycket du kan vinna om du får rätt. Det gör att binära optioner lämpar sig bra för trading eftersom man kan riskjustera sin portfölj och hålla koll på bankrullen. Sen finns det en hel del oseriösa mäklare och det är viktigt att man håller koll på dessa.

Hur går det till då? Det gäller att förutsäga om priset på en viss underliggande tillgång ska gå upp eller ner under en viss tidsperiod. Denna tidsperiod kan variera mellan 30 sekunder upp till 1 år. Desto kortare tid, desto mer spekulativt blir det. Jag kommer att fokusera på 24 timmarsoptioner.

Vilka underliggande tillgångar finns det?

En viktig detalj med binära optioner är att man aldrig äger den underliggande tillgången. På så sätt så begränsar man även sin risk men så klart även avkastningen. Här är några populära tillgångar som det finns binära optioner för.

Råvaror (olja, guld osv.)
Aktier
Aktieindex
Valuta

Jag hittade bra information om underliggande tillgångar och binära optioner på denna sida. Där kan man även läsa om andra tillgångar att använda för binära optioner. Du kan till exempel spekulera i att oljepriset ska ha gått upp om 24 timmar. Det är när du köper binära optioner som tiden börjar ticka och 24 timmar senare så avgör man det hela genom att se om priset står högre eller lägre än när du köpte din option. Om du har rätt så ”vinner” du och tjänar därmed pengar.

Avkastningen på en binär option är tyvärr inte 100 %. Det är här som mäklarna gör sin vinst. Man får ofta tillbaka mellan 75 och 95 % (utöver din insats så klart).

Svårare än så är det inte och det är precis som mycket annat, lätt att komma igång men svårt att bli riktigt bra. Det tar tid att lära sig och det viktiga är att man tjänar pengar långsiktigt. För att kunna lära sig utan att förlora för mycket pengar så kan det vara smart att öppna ett demokonto.

Demokonto

Det finns många mäklare som erbjuder demokonto och då kan man starta utan att riskera några egna pengar. Man får kanske €10000 och sedan handlar man precis som vanligt. Det viktiga här är att man försöker att bete sig som om det vore riktiga pengar. Annars så finns det risk att man inte lär sig något alls. En annan fördel med ett demokonto är att man lär sig hur själva plattformen fungerar hos mäklaren. Det brukar variera en hel del från mäklare till mäklare och därför är det bra att få ett hum om det innan man sätter in några egna pengar.

Vi får se hur det går att trada binära optioner och om det har så många likheter med sports trading som jag tror. Som en sista brasklapp så tänkte jag säga att det är viktigt att man handlar hos seriösa mäklare. Det finns en del oseriösa i branschen och därför så ska man bara välja mäklare med licens inom EU. Om de har licens så kan det  även vara smart att söka lite på mäklarnamnet för att se vad andra tycker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar